Hur till Granska kandidat Kortfattad för Ideella jobb

July 3

CV och följebrev ger dig den första möjlighet att utvärdera kandidater till en ideell position. Svara snabbt med ett vykort eller e-post för att berätta de sökande som du har fått deras material. Om möjligt, ge ett datum då de kan förvänta sig att höra från dig. Om du gör det minskar antalet telefonsamtal som du får en fråga om du har fått CV och när du planerar att ta ett beslut.

Oavsett hur CV är organiserad och om det är på papper eller på nätet, här är de frågor du bör ställa dig själv när du granskar ett CV:

  • Är det gratis för tryckfel och felstavningar? En stavfel kan ursäktas om allt annat verkar vara i sin ordning, men mer än en eller två fel innebär att den sökande sannolikt vara slarvig i sitt jobb.
  • Är informationen läggs ut på ett logiskt, lätt att följa sätt? Den relativa klarhet CV kan ge dig en inblick i den sökandes kommunikationsförmåga.
  • Har den sökande har rätt arbetslivserfarenhet, utbildning, och licenser, om det behövs? Du kanske överväga att ge lite slack på erfarenhet. Ibland högt motiverade och effektiva medarbetare är människor som "växa in" jobbet. Ideella organisationer får ofta meritförteckningar från personer som byter yrke. De kanske inte har den erfarenhet du letar efter, men vad de lärt sig i sina tidigare arbeten kan enkelt överföra till positionen.
  • Hur ofta har sökanden bytt jobb? Kan du inte garanteras att en anställd kommer att stanna så länge du vill att han ska, men fråga dig själv, "Om jag anställa den här personen kommer han packa ihop och gå vidare med innan han slutar arbetsträning ? "Samtidigt, inte automatiskt låter högre än genomsnittet jobb byta vända dig iväg till en utmärkt kandidat. Han kanske har en förklaring.

Följebrev kan också vara bra ledtrådar till en individs framtida arbetsprestation. För en sak, får du en uppfattning om den sökandes skrivande förmågor, och du kan även få en inblick i hennes personlighet.

Vissa jobbannonser uppger att ett följebrev bör åtfölja CV, och vissa till och med gå så långt som att uppmana sökanden att besvara frågor som "Varför är du väl lämpad för det här jobbet?" Eller "Vad tror du är den största frågor vänd den och så? "Det är upp till dig att avgöra om att be en lista med frågor kan du lättare jämföra de sökande till varandra.

Om goda skrivkunskaper krävs för ett jobb som du skickar meddelanden, be de sökande att inkludera skriva prov med sina personliga brev och meritförteckningar.

Separera dina meritförteckningar i två högar - en för avvisade ansökningar och en för program som behöver närmare granskning. Skicka de avvisade kandidater ett brev tacka dem för deras intresse. Från den andra högen, bestämma hur många kandidater som du vill intervjua.

Granska meritförteckningar med en eller två styrelseledamöter för att få flera perspektiv till valet är ofta till hjälp. En teknik är att välja de tre bästa sökande till intervjuer. Reservera de övriga sökande för säkerhetskopiering intervjuer om de tre första är inte lämpliga eller om de har redan accepterat andra jobb.