Vad är en vänt?

July 4

En vänt är en väg som kan flygas av ett flygplan, vanligen i en oval formation, vilket gör flygplanet att stanna kvar i flygning utan att lämna ett område. Denna typ av flyg mönster används vanligen när ett flygplan har nått en destination men inte kan landa, ofta på grund av alltför flygplanstrafik eller dåliga markförhållanden. Flera hållmönster i olika luftrum kan fastställas för en enskild flygplats, om den är upptagen nog, och var och en kommer att ha sitt eget område och rutt kurs. En vänt kan också användas för att hålla flera flygplan i en enskild linje mönster, varje separerade med vertikala avståndet.

Vanligtvis används vid större flygplatser, kan en vänt vara vilken väg som i slutändan resulterar i en hel krets som ger ett flygplan tillbaka till en stationär utgångspunkt. Den enklaste typen av rutt, och det enklaste att visualisera, är en cirkel eller oval, ungefär som en racerbana som används av en bil. Ett flygplan kommer in denna väg vid en stationär punkt, kallas fix, och sedan gå igenom mönstret tills han återvände till fix. För en oval vänt handlar det vanligtvis varje varv tar ungefär en minut att slutföra, och varje sida är tillräckligt lång för att kräva en minut eller mer att slutföra.

Innehav mönster med längre sidor används vanligtvis för längre innehar, eftersom frekvent svarvning kan göra passagerarna på ett flygplan obekväm. En vänt används vanligen vid en trafikerad flygplats för att hålla inkommande flygplan i luften runt flygplatsen i väntan på landningsområdet ska vara klar eller är tillgängliga. Detta kan vara nödvändigt om trafiken är tung eller om markförhållandena är dåliga och snö eller is måste avlägsnas innan flygplanet kan landa säkert. Flera flygplan kan utnyttja en enda vänt; var och en är placerad in i mönstret högre än den föregående, vilket skapar en vertikal stapel av flygplan.

När denna typ av vänt stack används är varje närmar flygplan instrueras att ange stapeln på en högre position och botten flygplan är den första att landa. När botten farkosten lämnar anläggningen stacken, varje flygplan rör sig nedåt och processen fortsätter som behövs. Eftersom en vänt är ganska slösaktig vad gäller både tid och bränsle, är det oftast bättre att undvika det; de flesta flygbolag försöker planera för problem med landningen, fördröja start istället för att hålla flygplanet i luften. Väntlägen kan också användas i vissa akuta situationer, till exempel ett plan behöva landa utan landningsställ, för att bränna bort överflödigt bränsle och för att minska risken för brand eller explosion från bränsle.

  • Piloter kan begära att bryta ett vänt om deras flygplan börjar få slut på bränsle.
  • När vädret eller en olycka orsakar trängsel på en flygplats, närmar flygplan sätts ofta i ett väntläge.