Vad är ett badlakan?

July 18

Den badlakan är ett vanligt inslag i många hem idag, där människor kommer sannolikt att se inte bara en utan många. De används oftast för att torka huden och håret efter tvätt, speciellt hela kroppen tvätt i badkar eller dusch. Med tanke på deras gemensamma karaktär, kan det vara överraskande att den genomsnittliga frottéhandduk tillverkad av loopas eller staplade bomull eller bomull / polyester blandningar är en ganska ny uppfinning. Frotté blev inte det viktigaste materialet för handdukar tills 1890-talet; före att de flesta handdukar gjordes av linne. Folk har inte bada så mycket heller, så handduk användning var verkligen inte så hög.

Idag finns det många olika storlekar av handdukar och badlakan vanligtvis refererar till storlek och form, vilket säkerligen har viss varians. Genomsnittlig storlek på dessa handdukar, som normalt är rektangulära, är ca 30 inches (76,2 cm) bred och 60 inches (152,4 cm) lång. En del människor föredrar större handdukar, som kan kallas super storlek eller jumbo storlek eller enbart är kända under namnet bad blad. Dessa är i allmänhet både längre och bredare, vilket kan vara mer bekväma för vuxna på mer än genomsnittlig storlek.

En av de viktigaste behoven för alla badlakan är uppsugningsförmåga, och här 100% bomull handdukar är oftast bättre på att absorbera fukt än är bomulls / poly blandningar. Polyester inte tenderar att dra in fukt. Å andra sidan, vissa bomull / poly blandningar är bättre än mycket tunna handdukar med liten eller ingen lugg eller looping. Tunna handdukar som vanligtvis mycket billigt får inte torka mycket väl, och det är ofta bättre att spendera lite mer för att få handdukar som är 100% bomull och tjockare eftersom de kommer mer effektiva.

Även människor kan använda en badhandduk för torkning av efter bad eller dusch, kan de också använda dem efter simning eller att torka upp våta mässar på marken. Till exempel ett glas spilld mjölk kan ta ett antal kökshanddukar eller hushållspapper för att städa upp, men att trycka på en badhandduk på mjölk i stället kan vara mer effektiv och ändamålsenlig. Gamla handdukar som är för Råttis för användning i badrummet kan också användas som rengörings- eller torktrasor.

Badlakan finns i många mönster och mönster passar för en mängd olika badrum inredning. Många är en enda färg, men färg tillgänglighet är stora. Andra kan ha utskrifter, ränder, eller jacquard. Vissa handdukar märkta cirka sex inches från varje ände med vad som en så kallad Dobby gräns. Detta är en flackare del av handduken görs med en separat väv. Övriga handdukar bara har en fåll runt sina gränser, vilket kan bidra till att förebygga nötning och rippning under många tvättar.

Många människor har haft distinkt obehaglig upplevelse av att finna det finns inga handdukar när de kommer ut ur duschen eller badet. När det är tvätt dag och en bra handduk substitut behövs, finns det några saker att prova. Dessa innefattar:

  • Badlakan finns i många olika storlekar, färger, stilar och material.
  • Badlakan används för att torka av efter dusch eller bad.