Ta bort tuggummi

March 17

Tuggummi har en irriterande tendens att få hopplöst intrasslad i de mest irriterande platser. Lyckligtvis, när gummit fastnar, den kan tas bort igen. Det är nästan omöjligt att ta bort tuggummi när det är varmt, så ta bort tuggummit från en matta, matta, eller tyg, måste du först härda det. Med mattor, är det enklaste sättet att använda en isbit. Gnid isbit på tandköttet tills det blir svårt nog så det inte kommer att sträcka när den dras på. Om tygstycke där gummit har fastnat är tillräckligt liten (kanske en skjorta eller shorts), kan du placera objektet i frysen tills tandköttet har hårdnat. Om du använder is för att härda tuggummi på en matta eller matta, kanske du vill placera isen i en plastpåse så att du inte hamnar blötläggning mattan eller mattan med vatten.

När pjäsen har härdat, kan du skrapa tuggummi med en slö kniv. En vanlig middag kniv är bra för detta ändamål, eller så kan du använda en spackel från din verktygslåda. Även när tandköttet är svårt, kommer det att ta en anständig mängd arbete för att ta bort tandköttet från de flesta ytor. Det är möjligt att du kan dra ut några fibrer, men om du är försiktig, kommer området förblev oskadat.

Om gummit har fastnat i en persons hår, något olika tekniker behöver användas. Istället för att använda is för att ta bort tuggummi från hår, arbeta lite matolja eller jordnötssmör i tandköttet och håret. När både tuggummi och hår är täckta med olja eller jordnötssmör, plocka eller kamma tandköttet ut. Var försiktig när du gör detta på en annan person, eftersom uppenbarligen kan det vara smärtsamt att dra ut den. Du kan också prova att ta samma tillvägagångssätt som beskrivits tidigare: härda tandköttet med is och "crack" bort av håret. Om du gör prova denna metod, följer det med en oljebehandling.