Hur Cook med nondairy Mjölk och ost

October 14

Du behöver veta om några av de egenheter förknippade med nondairy ingredienser och hur de beter sig i recept samt tips för att ändra din inställning till att förbereda recept när du byter mejeriprodukter med nondairy alternativ.

För det mesta, nondairy ingredienser fungerar på samma sätt som mejeriprodukter gör. De kan bytas - cup efter cup - för mjölk, ost och andra ingredienser vanliga mejeri i dina favoritrecept.

I vissa fall, nondairy ingredienser behöver särskild hantering för bästa resultat. Inte oroa dig, dock. Du behöver inte hög nivå matlagning färdigheter eller speciella tjusiga doodads att få det rätt. Allt du behöver veta är några av de egenheter så du är inte besviken (och inte slösa pengar) när något inte blir som du hade hoppats.

Att arbeta med nondairy mjölk

Matlagning med sojamjölk, rismjölk, mandelmjölk, och andra mjölkersättningar (kokosmjölk, muttermjölk, havremjölk, hampa mjölk, potatis mjölk, och så vidare) är en bris. Göra substitutionen är enkel: Använd någon nondairy mjölk kopp för kopp i stället för komjölk. Smaken, utseende och konsistens av den mat du gör kommer att vara samma.

Tveka inte att använda någon av de nondairy substitut i stället för komjölk för eventuella bakning och matlagning behov, bland annat i puddingar, soppor och vita såser. De fungerar mycket bra. I de flesta fall kommer du inte att kunna se skillnad mellan livsmedel som framställts med nondairy mjölk istället för komjölk.

Om ett recept kräver kärnmjölk, kan du hantera det på ett nondairy mode, alltför. Gör din egen genom att tillsätta 2 tsk citronsaft eller vinäger till 1 kopp mjölk substitut. Blanda väl och låt den stå i några minuter innan du använder.

Nondairy mjölk är mångsidig, men försök inte att förvara den i frysen. Frysning skadar inte näringsvärde eller produktens säkerhet, men det orsakar en betydande - och negativa - förändring i produktens konsistens.

Matlagning med mjölkfria ostar

Nondairy ostprodukter på marknaden idag är mycket bättre än de som fanns 10 eller 20 år sedan. Ändå hittar du stor variation bland produkterna. Smak, konsistens, och smälta kvalitet varierar beroende på märke och sort. Så för att hitta de märken som fungerar bäst för dig, måste du experimentera med flera innan den stannar på dina favoriter.

Den höga fetthalten i de flesta sorter av mejeri ost bidrar väsentligt till deras smak och konsistens samt hur lätt de smälter. Nondairy ostar inte replikera dessa kvaliteter. De gör ett bra jobb, men du måste ta reda på hur man väljer rätt nondairy ost för just din recept.

Några generella regler gäller för att använda nondairy ostar. För bästa resultat, hålla detta råd i åtanke:

  • Blanda upp. Nondairy ost fungerar bäst när den används som ett av flera ingredienser i en skål istället för som en fristående topper på ett kex. Det fungerar bättre när det blandas med andra ingredienser eftersom dessa andra ingredienser att kompensera för texturen och brist på rikedomen i de flesta nondairy ostar (jämfört med helfet mejeri ost).
  • Hjälpa den smälter. Vid blandning nondairy ost i med andra ingredienser i grytor, soppor och pastarätter, se till att riva den. De andra heta, fuktiga ingredienser i dessa livsmedel hjälpa smälta osten. Riven ost har mer ytarea än den gör i bitar eller remsor, så det smälter snabbare och jämnare än större bitar av ost.
  • Experiment. Testa soja-, ris- och nötter baserade sorter av nondairy ost för att se vilka du gillar bäst i olika recept. Du kanske gillar det unika smak, konsistens, eller smältning kvaliteter en variation över en annan.