Vilka är Medicinsk användning av Kålmolke?

October 7

Kålmolke är en växt vars olika delar används medicinskt för att behandla diarré, menstruationsproblem, feber, inflammation och vårtor. Känd också som vanligt sugga tistel, har det använts som ett abortframkallande eftersom den uppmuntrar menstruation, och det har också använts som ett laxermedel, ett lugnande medel, en cancerbehandling, ett vermicide och ett stöd för tandvärk. Vissa kulturer använder det som ett laxermedel, ett diuretikum, en mjukgörande och för att behandla opiummissbruk. Andra vanliga namn för Kålmolke är swinies, harea € s colwart, milky tofs, harea € s tistel, årliga sugga tistel, smidig sugga tistel och harea € s sallad. I Hawaii kallas det pualele.

Anläggningen är inhemsk till Asien och Europa, och det kan hittas växer i Nordamerika, Sydamerika, Australien och Mellanöstern. Kålmolke varierar i höjd, växer så liten som 1 fot (0,30 meter) till så högt som 6 fot (1,82 meter). Anläggningen skiljer sig på flera sätt från den gemensamma maskros, men det är lika i vissa avseenden, bland annat hur de gula blommorna vänder sig till fluffiga vita puffar och sprida på vinden, lätt själv-sådd.

Ett annat sätt anläggningen liknar den gemensamma maskros är att bladen på båda kan avnjutas i sallader. Bladen även kan tillagas och ätas ensam eller läggas till soppor. Stjälkarna av Kålmolke är ätliga, och folk ofta bort det yttre höljet av stammen innan tillagning. Rötter också äts om de är unga och kokta väl, vilket är nödvändigt på grund av deras hårdhet. Även planta € s sav är användbart, tack vare sin lilla latexinnehåll, med Nya Zeeland Maori tugga saven som tuggummi.

Kålmolke anses ofta vara en invasiv ogräs som växer lätt i soliga platser i många olika typer av jord, så många typer av tistel gör. Det kan växa lika lätt längs vägkanter som i odlade områden, och det kan störa växtodling. Vissa människor som tycker att äta de olika delarna av sugga tistel vilja kombinera det med squash, majs, lök, gurka eller tomater, och människor under medeltiden ansågs det en grönsak. Hästar ogillar ettårig växt, men kaniner, getter och får njuta mumsa på det. Överanvändning medicinally eller som en näringskälla har varit känt för att orsaka magbesvär hos människor.

  • Delar av Kålmolke har använts som en behandling för vårtor.
  • Vissa kulturer använder Kålmolke, även känd som gemensamt sugga tistel, för att minska feber och inflammation.
  • Traditionella healers har länge använt Kålmolke att lindra tandvärk smärta.