Vilka är de bästa tipsen för att anställa en sekreterare?

October 10

En sekreterare är en assistent som hjälper proffs att utföra uppgifter som att svara telefoner, utföra korrespondenser, arkivering pappersarbete, och utföra datainmatning uppgifter. I de flesta fall, sekreterare är utmärkta kommunikatörer som har möjlighet att komponera tydliga, koncisa memos och att kommunicera med besökare till ett kontor. Många proffs i ett varierat antal områden är beroende av sina sekreterare att hålla sina kontor i ordning, boka möten, samla in information, och i många fall för att säkerställa att alla viktiga dokument lämnas till kollegor, kunder och tillsynsmyndigheter med fullständig och korrekt information . En av de viktigaste tips för att anställa en sekreterare är att se till att en annons för ett jobb ger en komplett, detaljerad lista av kvalifikationer och arbetets krav. Några andra viktiga tips för att anställa en sekreterare är att använda ett antal olika källor för att hitta kandidater, för att skriva ut intervjufrågor i förväg, och att inse att det är bättre att göra ett smart beslut än att fatta ett snabbt beslut.

Vissa yrkesmän har turen att hitta sekreterare som har rekommenderats till dem av kolleger. I dessa fall kan det inte ens vara nödvändigt att fylla ut en platsannons. De flesta gånger, men att anställa en sekreterare kräver slutförandet av ett jobb öppning annons. Detta är ett dokument som berättar potentiella kandidater att en professionell är söker en assistent och som också bör lista de kvalifikationer sökande bör ha förvärvat innan du skickar meritförteckningar.

En professionell anställa en sekreterare för en vanlig affärskontor kan lista bara det en idealisk assistent har många års erfarenhet som kommunicerar med affärsmän, utföra datainmatning, och med hjälp av schemaläggning och fakturering programvara. I mer specialiserade områden, dock, såsom i lagen och medicinska områden, kanske anställa en sekreterare lägget yrkesverksamma att känna till olika typer av certifiering. De flesta läkare, till exempel anställa sekreterare som har utbildning och certifiering i medicinsk journalföring eller medicinsk fakturering och kodning i områden där försäkringen är en faktor.

Det är också viktigt att skicka jobb öppnar meddelanden till flera olika källor. När hyra en sekreterare är det en bra idé att lämna in annonser till lokala tidningar, webbplatser och andra resurser som används av personer som kanske söker arbete inom ett relevant område. En advokat, till exempel, kan skicka jobbannonser till lokala paralegal utbildningscentrum, medan en läkare skulle kunna skicka meddelanden till lokala hälsoadministrationsprogram.

  • En läkarsekreterare skulle behöva ha en grundlig förståelse av medicinsk terminologi.
  • Sekreterare måste kunna hantera flera uppgifter samtidigt.
  • Möjligheten att multi-task är mycket användbart för sekreterare.
  • Sekreterarna ska utmärka sig på kommunikation.