Finns det ett samband mellan Melatonin och huvudvärk?

March 21

Den primära förbindelse mellan tillägget melatonin och huvudvärk är att det har visat i vissa studier att förhindra eller minska symptomen av flera olika typer av smärta. Detta inkluderar klusterhuvudvärk, migrän, huvudvärk i samband med sömnproblem och täta, stickande smärtor i huvudet. Melatonin är ett hormon som finns naturligt i kroppen och som kan köpas som ett komplement. Det kan också tas för andra ändamål.

I den mänskliga kroppen, det finns ett nära samband mellan naturligt producerat melatonin och huvudvärk. Om en individ inte producerar tillräckligt av hormonet, har en del forskning visat att huvudvärk brukar inträffa med mer frekvens och intensitet. Detta beror delvis på att hormonet är ansvarig för reglering av sömncykeln, och avbrott i sömncykeln kan orsaka huvudvärk.

Även kopplingen mellan melatonin och huvudvärk har ökat med olika studier, har det inte funnits någon standard dosering för kosttillskott som innehåller detta hormon. Det har historiskt inte regleras av regeringen eller medicinska organisationer. Av detta skäl, den mängd av hormon i olika produkter varierar. Att hitta rätt dos kan ta lite experimenterande, så det är lämpligt för att det skall användas med måtta tills patientâ € s tolerans av tillägget är etablerad.

Det finns flera potentiella biverkningar förknippade med att ta melatonin, så experter rekommenderar vanligtvis samråd med en läkare innan du tar den. Vissa patienter rapporterar att ha mer eller intensifierade huvudvärk när du tar melatonin. Detta symptom ofta inte visas förrän patienten har tagit tillägget för en stund.

Andra potentiella biverkningar av melatonin inkluderar dagtid sömnighet, yrsel och magkramper. Tillägget också tros vara potentiellt riskabelt för gravida eller ammande kvinnor. Det kan intensifiera symtomen hos patienter som lider av depression också. För mycket melatonin kan orsaka ångest eller irritabilitet. Många läkare kommer att mäta nivåerna av melatonin i blodet för att avgöra om det finns tillräckligt av en brist att göra tillskott säker.

Utöver de anslutningar som finns mellan melatonin och huvudvärk, har det funnits vissa tecken på att hormonet kan vara användbara i andra sätt. När det tas regelbundet, kan det hjälpa normalisera bodyâ € s interna klockan och därmed främja hälsosam sömn. Det är också tros kunna återställa korrekthet menstruation cykler. Det har även gjorts studier för att undersöka de potentiella starka antioxidativa egenskaper av detta hormon.

  • Melatonin tillskott kan hjälpa en person att somna.
  • Melatonin kan orsaka dagtid yrsel.
  • Vissa studier har antytt melatonin förslag kan lindra smärtan av en del huvudvärk.