Vilka är för- och nackdelarna med att använda en Douche för en svampinfektion?

March 3

Med hjälp av en douche för en svampinfektion rekommenderas i allmänhet inte. Behandlingen kan spola jästen ur en kvinnas vagina, men handlingen att tvinga en vätska i vaginalkaviteten kan också tvinga infektionen längre in i kvinnans kropp. På kort sikt, de potentiella fördelarna med att använda en douche är att klåda, irritation, och lukt kan elimineras. Douching dock inte, behandla svampinfektion, och någon lättnad det erbjuder är tillfällig.

Det finns många problem som kan uppstå vid intimdusch samt vårdpersonal rekommenderar inte att kvinnor använder en douche om de en svampinfektion. En av de primära oro med douching är att det kan skada balansen av bakterier som växer naturligt i slidan. Detta kan öka en kvinnas risk att utveckla jäst infektioner, bakteriella infektioner och sexuellt överförbara infektioner. I många fall kan douching gör en svampinfektion värre eller leda till fler infektioner i framtiden.

Mest kvinna douche med rent vatten eller en blandning av vatten och jod, ättika, eller bakpulver. Vid behandling av svampinfektioner, kan kvinnor också använda yoghurt eftersom bakterier som finns i yoghurt kan döda vissa jäst. Ett annat problem med att använda en douche för en svampinfektion är att vätskor tvingas in i slidan inte kan rengöras ordentligt ut. Leaving substanser såsom ättika eller jod i slidan kan orsaka fodret att torka ut och bli känslig eller irriterad. Att tillåta en livsmedelsprodukt för att stanna kvar i slidan kan uppmuntra tillväxten av farliga mikroorganismer.

När en kvinna har en svampinfektion, kan med hjälp av en douche tvingar infektionen vidare in i hennes kropp. Om infektionen rör sig upp in i livmodern, kan det vara svårare att behandla. Dessa infektioner kan göra det svårt för en kvinna att bli gravid ett barn och ökar risken för henne att ha ett utomkvedshavandeskap.

Trots dessa nackdelar med att använda en douche för en svampinfektion, många kvinnor fortsätter att använda denna hembehandling. Det kan lindra symtomen tillfälligt och gör kvinnan känner sig mycket mer bekväm för en tid. När behandlingen avtar dock symptomen är sannolikt att återvända eftersom douching inte dödar infektionen. Om en kvinna har använt en douche innan man beslutar att söka medicinsk behandling, kan svampinfektion vara svårt för en läkare eller sjuksköterska att diagnostisera.

  • En blandning av vatten och bakpulver kan användas som en douche.
  • Upphandlande en STD som en följd av osäkra sexuella praktiker kan orsaka en kvinna att också utveckla ett svamp vaginal infektion.