Vilka är Mellanhand?

January 23

Den huvudsakliga strukturen i den mänskliga handen består av en samling av ben kallas metacarpals. Det finns fem av dessa cylindriska ben som förbinder falanger, eller finger ben, vid framknä ben i handleden. Kända som mellanhänderna, de bildar en ram för ryggen och handflatan.

Var och en av de fem metacarpals leder till ett enda finger ben. De hänvisade till siffror en genom fem, med nummer ett är benet som ansluter till tummen och nummer fem är den som ansluter till lillfingret. De anslutningspunkter med fingrarna kallas knogarna. Benen täcks av hud på baksidan av handen samt bindväv på handens insida.

Formen och strukturen på de fyra metacarpals ansluter till fingrarna är ganska lika, med en relativt smal axel och bredare bas och huvud, även om deras längder varierar. Det första metakarpala, som ansluter till tummen, är kortare och tjockare än de andra, med en något annorlunda form till basen och huvudet. Detta hjälper möjliggöra motstående rörelse av tummen, vilket gör det möjligt för människor att förstå föremål med händerna.

Skador på ryggen eller handflatan kan involvera en fraktur i ett eller flera av metacarpals. Denna typ av brott uppstår vanligen på grund av en nedgång där personen landar på hans eller hennes hand, en skada under sporter där det finns en betydande mängd effekt till händerna, eller under en fistfight. Ofta, blåmärken, kommer svullnad och smärta finnas runt platsen för att indikera närvaron av en fraktur. Majoriteten av metakarpala frakturer kan behandlas genom att immobilisera handen med hjälp av en gjuten för cirka sex veckor. Några smärre sjukgymnastik för att öka rörelseomfång kan vara nödvändigt efteråt, eftersom handen kan bli stel som det läker.

I vissa fall kan skador på metacarpals vara allvarliga nog för att kräva kirurgisk korrigering. Mer än en fraktur eller ett brutet ben som penetrerar huden kan vara för svår för en gjuten för att korrigera. En dålig rast kan orsaka ett finger för att få kortare och en operation kan behövas för att återställa sin forna längd. Fingrar kan också bli roterad pga metakarpala raster, och kirurgi kommer att behövas för att sätta dem på plats igen.

  • Skador på handflatan kan involvera en fraktur i ett eller flera av metacarpals.
  • De metacarpals kan brista under en fistfight.
  • Skador på metacarpals kan vara allvarliga nog för att kräva operation.
  • De metakarpala ben är en del av den mänskliga handen.
  • Skador på baksidan av handen kan involvera en fraktur i ett eller flera av metacarpals.