Vad är en 12 Volt vattenpump?

April 10

En 12 volts vattenpump är det perfekta sättet att ge rinnande vatten till ett fritidsfordon (RV), en bogserad eller motoriserad husbil. Dess kompakta storlek sparar utrymme i ramarna för den något trånga inre av en RV. Viktigast för dess förmåga drivas med det ordinarie 12 volt, likström (DC) bilbatteri, försäkrar rinnande vatten oavsett om RV är parkerad, vare närheten till en källa kommunal el, eller inte.

I det typiska RV, vanligtvis ett 12 volts vattenpump är monterad intill den färskvatten behållartanken. Pumpen är kopplad till en elektrisk panel som är i sin tur kopplad till en separat 12-volts batteri, eller batterier. Det finns vanligen två slangar är anslutna till 12 volts vattenpump, en för dragning av vatten från hålltanken till pumpen, och den andra leder från pumpen till kranen eller kran. När pumpen aktiveras vid panelen, en liten pumphjul i pumpen suger eller drar vatten från tanken, och därefter skjuter den mot kranen.

Impellern i en äldre modell 12 volts vattenpump ibland tillverkad av rost- och korrosionsbeständigt brons eller koppar. De flesta av de senare tillverkade 12 volts vattenpumpar dock använda plast impellrar. Mer flexibel, och ännu mer rosttålig än brons, kommer plastpumphjul inte korrodera, och kommer också att små, fasta partiklar väldigt ofta finns i färskvattentankar, att passera genom pumpen utan att kärva.

Förutom fritidsfordon, är 12 volts vattenpumpar användas i mindre motorbåtar. Inte bara är de behövde för att pumpa färskvatten från spillvattentank, dessa mångsidiga pumpar är också nödvändigt för en annan, ännu viktigare funktion. Båtar, även helt nya båtar, har en tendens att samla vatten i kölsvinet, botten av en båt. Länspumpar är 12 volts vattenpumpar som placeras i kölsvin i en båt, och, när de är utrustade med en flottörventil, automatiskt kommer att pumpa ut insamlade länsvatten över sidan när slagvatten når en viss nivå.

Den 12 volts vattenpump är en robust enhet, och, i båtar, är utformad för att vara dränkbar. I de flesta husvagnar, är vattenpumpen, åtminstone, vattentålig. Med möjligheten att klara påfrestningarna i nästan konstant drift, samt förmågan att ge konstant tryckvatten i de mest avlägsna områdena med hjälp av en vanlig bil batteri är dessa bärbara vattenpumpar mer än bara en bekvämlighet, det är en nödvändighet.

  • En 12 volts vattenpump används för att pumpa färskvatten från spillvattentank för mindre motorbåtar.
  • Husvagnar utnyttjar ofta 12-volts vattenpumpar.