Vilka ingredienser ska jag titta efter i rynkkrämer?

April 13

Medan det finns ingen magisk produkt som omedelbart kommer att göra ansiktsrynkor försvinner, har vissa anti-rynkkrämer visat milt effektiva i rättegångar. Ordet är milt nyckeln här. Trots annonser och meddelanden, kan ingen produkt för tillfället tillgängligt vända tillbaka händerna på tiden. Det är emellertid stor skillnad mellan de många antirynkkrämer tillgängliga. När du handlar för anti-rynkkrämer, se till att läsa etiketterna. Här är en lista över ingredienser som anses mest effektiv vid behandling av åldrande hud.

Vitamin A (Retinol och töm-A). Retin-A, känd generiskt som tretinoin, är den enda rynka behandling som godkänts av FDA. Retinol, en liknande produkt som är tillgängliga över disk och är en populär ingrediens i anti-rynkkrämer, är mindre invasiv och kan användas av alla, även människor som har känslig hud och kan inte tolerera töm-A. Vitamin A kontrollerar fria radikaler, främjar produktionen av kollagen fibrer och minskar uppkomsten av åldersfläckar genom att öka cell exfoliering.

Coenzym Q-10. Coenzym Q10 är en kraftfull antioxidant som finns i stora mängder i människokroppen. I själva verket, varje cell i kroppen innehåller Coenzym Q-10, som används för produktion och återvinning av andra antioxidanter energi. Eftersom produktionen av coenzym Q-10 minskar med åren, förmodas det att huden blir mer sårbara för effekterna av UV-strålning och fria radikaler. Det har funnits lite forskning om effektiviteten i coenzym Q-10 som en lokal applicering, så dess värde i anti-rynkkrämer är omtvistat. Ändå experter tror att det finns en större chans till framgång när man använder en kombination av coenzym Q-10 med andra anti-rynk ingredienser.

Hydroxisyror inklusive alfa och beta hydroxy syror, och poly hydroxisyror, är syntetiska syror som imiterar de som erhålls från mjölk och vissa frukter. Hydroxisyror är extremt effektiva som exfolianter, accelererande cell ersättning, vilket i sin tur leder till yngre hy. Hydroxisyror är en extremt populär ingrediens i anti-rynkkrämer, eftersom de påskynda produktionen av kollagen och öka hudhydratisering och jämnhet.

Andra ingredienser är vanliga i anti rynkkrämer inkluderar: kinetin, en växt hormon som kan hjälpa huden att behålla fukt och släta ut rynkor och ojämnheter; grönt te-extrakt, en kraftfull anti-inflammatorisk och antioxidant; och koppar peptider, som har förmågan att regenerera vävnad.

  • Retinol ansiktskräm kan bidra till att minska uppkomsten av rynkor.
  • Rynkkrämer är ofta utformade för att öka produktionen av kollagen, vilket hjälper till att göra huden slätare.
  • Antioxidanter i rynkkrämer arbete för att bromsa åldrandet av huden.
  • En naturlig anti-aging kräm bör ha hög kvalitet ingredienser.