Vad är en teknik ETF?

April 11

En teknik ETF är en viss typ av innovativ finansiell produkt som tillåter investerare att köpa in en mängd olika teknikaktier på ett enkelt, lättillgängligt sätt. Teknik ETFs hjälper handlare att göra kortare eller längre sikt spelar på tekniksektorn, där ETF fonder är strukturerade på speciella sätt att dra nytta av prisändringar i teknikaktier. Förstå en "ETF förhållningssätt" till högteknologi hjälper investerar nybörjare att känna till ETF: er som helhet, och samtidigt bygga upp en mer komplex portfölj som innehåller teknikinnehav.

Den börshandlade fonder (ETF) är en fond som innehåller en "korg" av aktier eller andra finansiella produkter. En ETF kan vara en enkel fond som vinner på aktie stiger, eller en komplex fond som har hävstång, förstoringsglas vinster och förluster. Handlare kan ofta sälja ETF: er under en handelsdag, och många online värdepappersdepåer erbjuder enkel tillgång till ETF: er med låga provisioner. Detta har lett till att många investerare att driva ETF handel tillsammans med enda bestånd köpa och sälja.

Tekniken ETF kan ha en mängd olika inriktningar eller ett köp på teknikmarknaden. Teknik ETFs kan centreras kring konsument tech lager, eller mer esoteriska teknikföretag som tillverkar delar till konsumentenheter. Investerare som anser båda aspekterna av tekniksektorn kommer att bättre kunna utveckla sina egna avancerade planer för investeringar i teknik.

I "hemelektronik" sida av tekniksektorn, kanske investerare köpa in tekniken ETFs som inkluderar stora teknikaktier som dominerar en nationell eller regional marknad. Namnen på dessa företag kan vara helt bekant för konsumenter i en viss region, eller hela världen. De kan bedriva utländska teknikaktier att tekniken ETF mäklare har möjlighet att hålla genom valutamarknaden.

Medan konsumenten sinnade investerare kan fokusera på hemelektronik, kanske andra mer tekniskt kunniga handlare köper in teknik ETF alternativ som inkluderar bestånden med fokus på tillverkningsteknik som halvledare, eller forskningsteknik som nanoteknik. Dessa mer obskyra tech pjäser kan producera sina egna skördar, som återförsäljare eller konsument teknikföretag ändra sin efterfrågan på råvaror eller delar. Investerare kan också välja en fond som innehåller båda delarna av teknologin spektrumet.

Investerare som vill få tillgång till bestånd genom en ETF bör känna alla de skatteregler på dessa finansiella instrument i det egna landet. Att förstå hur mäklare få tillgång till utländska tech lager är nyckeln till att räkna ut hur man bygger globala tech investeringsstrategier. I många situationer kan med hjälp teknik ETF: er göra denna process snabbare och enklare.

  • Teknik ETFs kan centreras kring teknikföretag som tillverkar delar till konsumentenheter.
  • Den börshandlade fonder (ETF) är en fond som innehåller en "korg" av aktier eller andra finansiella produkter.