Vilka är de tecken på öroninfektion i småbarn?

April 13

Öroninflammation hos småbarn är vanligt, särskilt efter en förkylning eller allergi uppblossande. Eftersom mycket små barn inte kan artikulera där deras smärta kommer från, föräldrar ofta beroende beteendemässiga eller fysiska tecken för att räkna ut problemet. Gråta, rycker i det drabbade örat, och vägrar att äta eller ligga ner är typiska symptom på en öroninfektion hos småbarn. Mer allvarliga tecken inkluderar vanligtvis en hög temperatur, pus i öronen, svullna körtlar, och mag nöd.

Ett barn med en smittad öra kan dra i de inblandade örat. Detta beteende i sig inte är ett säkert tecken på öroninflammation hos småbarn eftersom många barn drar på sina öron av andra skäl såsom sömnighet. Om barnet har nyligen haft en förkylning eller bihåleinflammation, inte beter sig som han brukar, eller har en medföljande feber, är en Doctora € s besök förmodligen klokt att avgöra om en bakteriell eller virusinfektion i örat är orsaken.

Crying medan man äter eller liggande ibland ett tecken på öroninflammation hos småbarn. Om ett barn har allergiproblem eller blir över en kall, kan örontrumpeten blockeras. Detta kan orsaka smärtsamma trycket att bygga upp mot trumhinnan. Örontrumpeten vanligtvis håller mellanörat utan vätska, men under en förkylning eller bihåleinflammation, röret ofta blir igensatt. Liggande eller suger på en flaska eller napp ger mer tryck på det inflammerade området och ofta orsakar toddler att vägra att äta eller luta dig tillbaka.

Ett annat tecken på öroninflammation hos småbarn är feber. En temperatur på 102 grader Fahrenheit (38,8 Celsius) eller högre signalerar vanligtvis antingen en viral eller bakteriell infektion. Miljön i en blockerad örontrumpeten är typiskt en bakteriell grogrund eftersom det är varmt och fuktigt. Antibiotikabehandling som ordinerats av läkare kan oftast kväsa en bakteriell infektion, men det har ingen effekt på virus. Paracetamol eller ibuprophen för barn är vanligtvis en säker behandling för att minska smärta, men en barnläkare bör höras först.

Öroninflammation hos småbarn orsakar ibland en gul vätska att rinna ur öronen. Körtlar i nacken och bakom öronen kan svälla så det lymfatiska systemet försöker bekämpa infektionen. Ofta samma bakterier eller virus som orsakar öroninfektion orsakar mag nöd. Den uppenbara symptom på mage och tarm nöd är diarré.

  • En feber kan vara ett tecken på en öroninfektion.
  • Småbarn får ofta öroninflammation.
  • Svullna körtlar är en mer allvarlig symptom på en öroninfektion.
  • Ansamling av vätska i mellanörat kan vara ett tecken på en öroninfektion hos småbarn.