Vad är en Trimaran?

August 28

En trimaran är en typ av segelbåt. Trimaranen är en multihulled båt som består av tre individuella skrov. De tre skrov är kända som huvudskrov eller vaka, och två andra, mindre skrov kallas stödkontaktdonen skrov, eller amas. Ramen arbete som ansluter vaka till amas på en trimaran kallas aka.

Namnet trimaranen kommer från roten ordet tri mening tre och Maram betyder trä eller träd. Trimaraner har bokförts som byggs så tidigt som 4000 år sedan av polynesiska samhällena. Dessa Pacific Islanders skapat den ursprungliga designen de kallade proa som sägs ha inspirerat trimaranen designen. Trimaraner har fått moderna prevalensen i slutet av 1900-talet och början av 2000-talet. De är för närvarande används som personliga båtar för segling hobbyister och har även påverkat utformningen av passagerarfärjor som bär över tusen passagerare.

Trimaraner byggs i fabriker, men många är fortfarande för hand i traditionell stil som de ursprungligen tänkt. Deras stil sträcker sig långt bortom den traditionella designen. I själva verket har sin design även använts, till viss del, genom nationella militära försvarsorganisationerna, däribland USA Navy ingenjörer, i utvecklingen av sin militära krigföring.

Den trimaranen Båten gynnas på grund av dess multihulled utformning som är, på många sätt, mer funktionella än traditionell, monohulled båtkonstruktioner. De tjänar många olika funktioner och är mycket uppskattad för sin lätta design, vilket gör dem flytta enklare och snabbare genom vattnet än en båt med endast ett skrov. Eftersom de har tre skrov, de balanserar väl på vattnet. Detta gör dem mycket svåra att välta. Båten kommer normalt hålla sig flytande på ett säkert sätt på vattnet med mycket få problem. Även om helt fylld med vatten, är en stödben skrov normalt tillräckligt för att hålla dem flytande.