Vad är ett personligt lån kontrakt?

May 23

Ett personligt låneavtalet är ett juridiskt dokument som garanterar återbetalning av ett lån. Kontraktet kommer att omfatta all nödvändig information om lån, till exempel amorteringsvillkor och räntor, bland andra detaljer. En personlig låneavtalet undertecknas av såväl långivaren, vilket kan vara ett finansiellt institut eller en individ, och låntagaren.

I fallet med ett personligt lån, själva karaktären av lånet innebär att det är pengar som lånats till en individ eller par. När personliga lån är garanterat återbetalas av två personer, är det lån kallas cosigned. Tänk när cosigning ett lån för någon annan att båda parter är lika ansvariga för lånet; Om en person slutar betala, är den andra personen juridiskt skyldig att göra betalningarna.

Det finns viss information som finns på så gott som alla personliga låneavtalet. Denna information omfattar fullständiga namn och adresser på alla inblandade parter, det lånebeloppet, det datum pengarna lånas, den räntan på pengarna, betalningsplanen och betalningsbelopp, och den dag då lånet väntas återbetalas i sin helhet. Personliga lån kommer ofta från banker eller andra finansinstitut, och är typiskt oprioriterade skulder.

När ett lån är utan säkerhet, innebär detta att det inte finns någon säkerhet i samband med lånet, som skulle kunna vidtas om lånet inte återbetalades. Med ett billån, till exempel, om lånet inte betalas, är bilen tagen. Det finns dock ingen sådan säkerhet med ett osäkert personliga lån. Av denna anledning, räntor på personliga lån är ofta något högre än andra typer av lån. Andra typer av personliga lån inkluderar säkrade lån, när något sådant som en bil eller hem erbjuds som säkerhet, eller en kredit, som liknar ett kreditkort i att det inte är nödvändigt att använda hela kreditgränsen. Varje typ kräver ett personligt lån kontrakt.

Ett personligt lån kan också hänvisa till ett lån ges mellan två vänner, eller mellan två familjemedlemmar. Det är alltid bäst att utarbeta en enkel personlig låneavtal, även mellan vänner, för att säkerställa att det inte finns några missförstånd och att det är underförstått att pengarna är ett lån, inte en gåva. Prov personliga låneavtal kan ofta hittas gratis på nätet. Båda parter bör noggrant läsa igenom kontraktet, och var och en bör behålla en kopia tills lånet har betalats i sin helhet, då båda parter bör åter signera att lånet har återbetalats.

  • Om cosigning ett lån för någon annan, kom ihåg att båda parter är lika ansvariga för lånet.
  • Ett personligt lån kan hänvisa till ett lån ges mellan två vänner.
  • När låna ut pengar till en familjemedlem är det oftast en bra idé att skriva en informell personliga låneavtal så ingen är utnyttjat.