Varför finns det en 160 tecken SMS Limit?

August 28

De flesta mobiloperatörer telefon införa en 160 tecken på kortmeddelandetjänster (SMS) sändningar som en följd av det system genom vilket dessa sändningar sänds. Som sådan, är begränsningen egentligen inte ett val för transportören: 160 tecken är ofta allt som nätverken kan hantera på en gång. Istället för att använda det primära systemet för telefonkommunikation, använder SMS en kanal avsedd att skicka små paket av information mellan mobiltelefoner och mobilmaster. Den 160 tecken SMS gränsen är helt enkelt en konsekvens av det ursprungligen blyg användning som denna kanal lades. Kanalen valdes som grund för SMS eftersom systemet skulle kunna genomföras enkelt, med minimalt behov av ny infrastruktur.

Text Meddelande Grunderna

SMS är också vanligtvis kallas "textmeddelanden", som skiljer dem från meddelanden från rösten. De flesta moderna mobiltelefoner har möjlighet att skicka och ta emot dessa meddelanden ganska lätt. Korthet är ofta viktigt att den typ av budskap - de är vanligen används för att sända korta anteckningar som både är lätt att skriva och snabb att skicka - men korthet är också normalt på en premie på grund av teckenbegränsningar inneboende till mediet. I de flesta delar av världen, är latinska alfabetet textmeddelanden begränsade till 160 tecken vardera, inklusive mellanslag.

Några av de nyaste smartphones är ibland kunna skicka längre meddelanden som verkar både avsändaren och mottagaren som enstaka, kohesiva toner, men i de flesta fall de faktiskt bryts sönder i mindre paket under sändning, sedan ihop vid leverans. Tekniken som krävs för att göra detta utvecklas ständigt, men människor med dessa förmågor kanske inte inser att deras budskap är faktiskt begränsade. I många fall bärarna kommer att räkna antalet meddelanden skickade inte med antalet gånger användaren trycker "skicka", men, men hur många 160-tecken paket har gått ut.

Tower Communications

En stor del av begränsningen kommer till grundläggande infrastruktur. Mobiltelefoner stöds av ett nätverk av torn som är ansvariga för att överföra samtal. Dessa torn kommunicerar ständigt med mobiltelefoner som de stöder med hjälp av en frekvens som kallas styrkanalen. Styrkanalen används för att förmedla information om var telefoner och torn; den används också för att iscensätta samtal. Till skillnad från den kallar sig, dessa processer kräver endast små informationsutbyte. När mobiltelefon leverantörer beslutat att inrätta ett system för överföring av korta meddelanden, denna kanal var lätt att använda. Allt som behövdes var tillägget av en Short Message Service Center för att ta emot meddelanden och väg dem till lämpliga torn vid en läglig tidpunkt.

Det systemet designades av en organisation som heter Global System for Mobile Communications (GSM). GSM analyserade informellt de typer av meddelanden som folk skickar till varandra och kom fram till att folk skulle hitta en meddelandetjänst användbart även om det bara sänds mellan 100 och 200 tecken. Begränsas av hårdvaran till en gräns på 140 byte, eller 1120 bitar, konstruerade de ett system som kunde koda ett litet antal tecken med 7 bitar vardera. Detta gav ett maximalt överföringsstorlek på 160 tecken.

Andra begränsande faktorer

Gränsen är inte nödvändigtvis garanteras, dock, och vissa faktorer faktiskt kan sänka den. När användare skickar längre meddelanden genom konkatenering en grupp med SMS-paket, till exempel, den gräns på dessa individuella paket typiskt reduceras till 153 eftersom varje måste också innehålla metadata som beskriver dess förhållande till de andra komponenterna i den större meddelande. SMS-användare som vill kommunicera med andra alfabet också är begränsade till färre tecken. Kinesiska, arabiska och kyrill SMS använder vanligtvis UTF-16-kodning, vilket kräver 16 bitar per tecken och har ett SMS gräns på 70 tecken per meddelande därmed. Skickar sammanlänkade meddelanden med UTF-16-kodning minskar detta SMS gränsen till 67 tecken i de flesta fall.

Utbredd Adoption

Den 160 tecken SMS gränsen har blivit vida känt, och många olika organisationer designar sätt att kommunicera inom denna begränsning. Flera populära sociala medier och mikrobloggsajter sätts upp med textmeddelanden i åtanke. Några av de vanligaste begränsar faktiskt sändningar till 140 tecken, oftast för att göra plats för användarnamn. Många nyhetskanaler och politiker släpper också korta meddelanden redo att sändas via dessa tjänster.

  • En person att skicka ett SMS-meddelande.
  • Mobilmaster sända samtal och sms.