Hur väljer jag det bästa efter nasal drip medicin?

September 6

Post-nasal drip är ett tillstånd som påverkar miljontals människor, särskilt de som lider av allergier. Ett vanligt symptom på kronisk rinit, post-nasal drip är en ansamling av slem i baksidan av näsa och hals och kan orsaka kronisk halsont, hosta och nästäppa. Det mest effektiva sättet att behandla efter nasal drip beror på orsaken och att välja rätt post-nasal drip medicin kan åstadkommas genom att prova olika lösningar och prata med din läkare.

Post-nasal drip kan vara akut eller kronisk, beroende på orsaken av slem uppbyggnad. En förkylning eller bihåleinflammation är en typisk orsak till akut post-nasal drip, som vanligtvis försvinner när kylan eller infektion gör. Allergi lider kan uppleva kronisk efter nasal drip endast när allergi triggers är närvarande. På grund av den gemensamma anslutningen mellan efter nasal drip och allergier, är en av de bästa sätten att förebygga. Antihistaminer är ofta rekommenderas för allergi lider upplever efter nasal drip. Antihistaminer blockerar histamin reaktion som ofta kan leda till överdriven slemproduktion, rinit och post-nasal drip.

För kroniska sjuka, kan antihistaminer också användas i kombination med nasala steroider. Användningen av en sådan medicinering övervakas av en läkare och avsmalnande eller minskas som resultat uppnås. Orala steroider kan också fungera som en post-nasal drip medicin i situationer där en läkare bestämmer berättigade skäl. Beroende på svårighetsgrad och orsak, kan din läkare rekommenderar också slem-gallring agenter i samband med eller i stället för steroider.

Det finns också over-the-counter behandlingar för post-nasal drip som kan vara effektiva för mindre frekventa händelser. Några av de post-nasal drip medicin tillgänglig för konsumenterna omfattar saltdimma nässpray, nasala avsvällande medel, antihistaminer och neti krukor. De flesta läkare och allergists förespråkar inte långvarig användning av over-the-counter efter nasal drip medicin, så om apotek produkter donâ € t verkar hjälpa, bör du kontakta din läkare, allergolog eller kontakta en öron, näsa och halsspecialist.

Att välja rätt medicin för att behandla efter nasal drip och allergiska symptom kan kräva trial and error. Om du upplever post-nasal drip som en följd av allergier, försök att undvika utlösaren eller ta en antihistamin före exponering. Om du upplever kronisk nästäppa, halsont, andningssvårigheter eller hosta, bör du kontakta din läkare för att fastställa orsaken och den bästa behandlingen.

  • Hostan från post nasal drip kan leda till ont i halsen om de lämnas obehandlade.
  • Säsongs allergier ofta leda till kronisk efter nasal drip under allergisäsongen.
  • En neti pot kan användas för att hälla en varm koksaltlösning inuti en av näsborrarna.
  • Saline nässprayer, som består mestadels av en saltvattenslösning, kan hjälpa till att bryta upp trängsel.
  • Mindre frekventa nasal drip händelser kan botas med over-the-counter mediciner.