Vad är en viktoriansk kakelugn Surround?

July 4

En viktoriansk öppen spis surround inramade den öppna spisen och kunde vara gjorda av polerad eller målat trä, marmor, eller gjutjärn, ibland med inläggningar kakel. Hyllor och en mantel visade ofta upp dekorativa skatter för besökare. Några skröt stora speglar för att maximera ljusreflektion och var ett tecken på ägarens smak och rikedom. Eldstaden förutsatt värme och ljus för familj och gäster. Surround själv blev en vackert ornamenterad mönsterexempel.

Under den viktorianska perioden, som hänvisar till tiden för drottning Victoria av England från 1837 till sin död 1901, kol ersatte trä som det primära bränslet för eldstäder. De galler i en viktoriansk kol spis var mindre och mer åter, med vinklade sidor för att reflektera värmen in i rummet. I början och mitten av artonhundratalet, skulle storleken och graden av betydelsen av rummet diktera elaborateness eldstaden surround, och storleken på eldstaden själv. Vid början av det tjugonde århundradet, föll överskotts utsmyckning i onåd och ersattes av naturliga och geometriska mönster.

Omger för mindre viktiga eller privata rum var mindre snygga. En viktoriansk öppen spis surround i köket i ett stort hem kan vara gjorda av tegel, och senare i talet skulle inrymma en gjutjärnskamin. Gjutjärn och målat trä användes också i sovrummet omger. Tile var ofta inläggningar runt gallret som en dekorativ accent. När metall sällskapsspel kaminer kom i bruk från och med mitten av 1800-talet, skulle eldstaden surround ofta lämnas på plats och kaminen tranporteras i skorstenen efter eldstaden var avstängd.

I den viktorianska eran, städning en viktoriansk öppen spis surround var en enorm börda för pigor eller husägare på grund av röran från förbränning av kol, och frånvaron av fronter eller inlägg, som finns på dagens moderna eldstäder. Idag, marmor omger kan sponged ner med vatten och en mjuk trasa. Sten eller tegel kan förseglas för att hålla sot från färgning av materialet, liksom platta injekteringsbruk.

I stora viktorianska hem där värmesystem har uppdaterats, de ursprungliga eldstäder ofta täcks över eller målade, men kan ändå återställas för deras estetiska värde. Arbets enheter kan återmonteras för naturgas, el eller fast bränsle. Restored eldstad omger är dyrare än reproduktioner på grund av deras brist och ålder. En ny eldstad eller insats kan installeras av en eldstad återförsäljare. Restaurering företag kan erbjuda villaägare experthjälp i renovering och ta hand om en antik viktoriansk öppen spis surround.

  • Den viktorianska perioden Storbritannien sprang 1837-1901.