Vad är en Blue Star Creeper?

February 15

Blue Star Creeper, även kallad Laurentia fluviatilis, är en låg, marktäckande växt känd för sina attraktiva ljusblå, stjärnformade blommor och sina små, spetsiga, ovala blad. Hemma i Australien, Nya Zeeland, Asien, Blue Star Creeper anses vara en evergreen, perenn eller härdiga årliga, beroende på dess geografiska läge. Denna växt trivs bra i både svala och varma klimat, och i USA rekommenderas för plantering i USDA hardiness zoner 5 - 10. Medan Laurentia fluviatilis anses de "sanna" Blue Star Creeper, flera liknande anläggningar säljs även under namnet inklusive Pratia angulata och Pratia pedunculata.

De blomningar av Blue Star Creeper är oparfymerade, men kvar i blom under större delen av säsongen, oftast fram till första frosten. Blommor börjar dyka upp i slutet av våren till början av sommaren, och på förfallodagen når en diameter på cirka 0,375 inches (0,9 cm). Medan blomningar av Laurentia fluviatilis är ljusblå eller blå himmel, det finns en version av Laurentia med mörkblå blommor, som kan överklaga till vissa trädgårdsmästare. Blasten av Blue Star Creeper är mellangröna.

När etablerade, tål plantan torka ganska bra, men föredrar fuktig jord; trädgårdsmästare bör se till att inte overwater, och att plantera i bördig jord med god dränering. I svala klimat, Blue Star Creeper föredrar fullständig solexponering, medan i varmare klimat det kräver partiell skugga. Vid sin mognad, kommer anläggningen når 1-3 inches (omkring 2,5 till 7,6 cm) lång och kommer att breda ut sig från 1 till 1,5 fot (0,3 till 0,45 m) bred.

Även om det kan ta upp till ett år att etablera sig i en gård eller trädgård, är Blue Star Creeper förebådade bland trädgårdsmästare som en robust mark hugger, nästan lika hållbart som gräs. Det är en relativt låg underhållsanläggning som lätt kan odlas med även nybörjare trädgårdsmästare. Eftersom det tål måttlig till tung gångtrafik, är det ofta används som en gräsmatta substitut, som en marktäckare nära simbassänger och som fyllmedel mellan språngbrädor.

Denna anläggning kommer inte krypa över stenar, så det används ofta i stenpartier samt. Landscapers bör akta sig för att placera den i traditionella blomma trädgårdar, eftersom det kan gå om mindre anläggningar. Blue Star Creeper är utmärkt, men för plantering över lökar, såsom tulpaner eller påskliljor, eftersom det kommer skugga rötter lökarna utan att hämma tillväxten.

Blue Star Creeper är relativt enkelt att ta hand om, eftersom det kräver bara en liten mängd beskärning, och endast om trädgårdsmästaren föredrar att inte låta plantan växa fritt. När beskärning bör trädgårdsmästare vara noga med att använda handskar, eftersom fabriken har varit känt för att irritera känslig hud. På vintern kan kompost placeras runt anläggningen för att skydda den från kylan, men detta är inte nödvändigt; Blue Star Creeper fares väl genom de flesta vinterväder, förlorar sina blommor men behålla sina gröna blad. Skadedjur och sjukdomar påverkar sällan denna växt.