Vad är Cedar Beklädnad?

May 21

Cedar beklädnad är en yta som används för att täcka de yttre väggarna i en byggnad. I Nordamerika är denna produkt mer känd som "sidospår", även om det kallas "beklädnad" i stora delar av Europa och Australien. Detta material är gjort med hjälp av ved från cederträd, och är känd för sitt rika konsistens och tunga ådringsstruktur. Cedar beklädnad är tillgänglig i en variation av varma naturliga färger, allt från orange till djup rödbrun. Det är också känt för sin unika, tilltalande lukt som kan pågå i många år efter installationen.

När du installerar ceder beklädnad eller ytterväggar, kan husägare välja mellan bältros eller plankor. Cedar bältros är installerade i överlappande rader för att skapa en look som liknar ett kaklat eller spåntaket. De kan vara släta eller grovt strukturerad, med grövre snitt och texturer av bältros kallas "shakes" i stora delar av världen. Bältros och shakes finns i många olika storlekar för att möta behoven hos alla husägare.

Brädor eller plankor av cederträ beklädnad överlappas för att skapa en look ofta kallas "FJÄLLPANEL" sidospår. Dessa styrelser kan avfasade för att ge en jämn yta, eller rektangulär, vilket ger lite mer struktur och djup i väggen. Vissa ceder sidospår produkter finns installerade vertikalt för att skapa en mer traditionell "board-och-latt" stil. Tunnare, horisontella balkar av cederträ som kallas reglar ansluta vertikala medlemmar och lägga till ett dekorativt element. En tunga och not installation kan användas för att skapa jämn beklädnad där plankor inte överlappar varandra, likt ett trägolv.

Cedar inklädning erbjuder många fördelar jämfört med andra sidospår material. Den innehåller naturliga oljor som hjälper till att öka dess motståndskraft mot fukt och fukt. Till skillnad från traditionella trä sidospår ceder är osannolikt att varp, vrida, eller röta, men det ger ändå den rika skönheten i trä. Cedar innehåller också luftfickor, som ger det en hög nivå av isolering och hjälpa till att minimera ljudöverföring genom väggarna i hemmet. Detta material är också mycket stabil och hållbar, och kommer att pågå i många år om det är korrekt installerat.

Liksom alla fasadmaterial, kräver ceder regelbunden vård för att upprätthålla dess utseende och maximera dess livslängd. Måla eller fläckar måste appliceras på nytt med några år och även oavslutade ceder beklädnad bör tätas för att minimera fukt och slitage. Hög vind eller extrem väderlek kan skada ceder, särskilt bältros eller skakar. Lyckligtvis är ceder ganska lätt och enkel att hantera, vilket gör reparation eller utbyte en ganska enkel uppgift.

  • Brädor eller plankor av cederträ beklädnad överlappas för att skapa en look ofta kallas "FJÄLLPANEL" sidospår.