Vad är en Roy Rogers?

October 13

En Roy Rogers är en alkoholfri dryck uppkallad efter cowboy sångare och skådespelare med samma namn. Drycken skapades som den lille pojkens variant av Shirley Temple alkoholfri dryck. Basen av drycken är cola och alkoholfri adine sirap är den andra huvudingrediens. Drycken är toppade med en maraschino körsbär och vissa versioner finns också citronskivor eller kilar längs med Maraschino körsbär.

Stegen till att göra en Roy Rogers är mycket enkel. Först glas fyllt med is. Det korrekta glas för denna dryck är en Collins glas eller hög boll, vilket är en lång, cylindrisk tumlare. Därefter cola läggs till isen, lämnar tillräckligt utrymme upptill för en skvätt grenadin. Efter grenadin tillsättes, maraschino körsbär, och citron om du använder, tillsättes och drycken är klar att servera. Vissa versioner använder ginger ale i stället cola, men en sann Roy Rogers görs alltid med cola eller annars är det verkligen en Shirley Temple.

Den Shirley Temple är inte samma dryck som Roy Rogers eftersom den använder ginger ale eller en annan icke-cola läsk i stället för cola. Men en Shirley Temple Black exakt samma som en och har cola i den. Andra namn för samma drycken har använts för att spegla de tider, inklusive Darth Vader. Darth Vader är antagonisten från populära Star Wars-filmerna på 1970-talet.

Den Roy Rogers drycken är också ibland kallas Grenadini grund av grenadin sätts. Det är också kallad som en mocktail eller en barn cocktail. Den Roy Rogers, liksom Shirley Temple uppfanns innan det, skapades som ett sätt för barnen att njuta av tjusiga drinkar medan vuxna drack tjusiga alkoholhaltig dryck i restauranger eller på fester. På så sätt kan barn också njuta av tanken på att ha en speciell drink på ett speciellt tillfälle för.

  • Grenadine kan läggas till cola för en Roy Rogers.
  • Cola används i en Roy Rogers, medan icke-cola läsk används ibland i andra drinkar.