Vad är en Whitening Mask?

October 11

En vitare mask är en skönhetsprodukt som används för att lätta på huden i ansiktet. Den kan användas för att bidra till att minska oregelbunden pigmente eller ärrbildning. Den kan också användas för att minska den totala färgen på huden. Maskerna kommer i allmänhet i två former. De är förpackade antingen som ark eller som krämer.

Whitening mask ark förbehandlas ark som bildas för att passa ansiktet med urtag för ögonen, näsborrar och mun. Arken avlägsnas ur förpackningarna, monterade på ansiktet, och kvar på huden under en viss tidsperiod. Whitening mask krämer är också appliceras på ansikte och får stanna kvar där under en viss tid. Skillnaden är i ansökan. Krämer måste tillämpas i ansiktet i ett tunt, jämnt lager för hand.

Många människor använder denna typ av mask för att vända utseende solskador och åldersfläckar. En vitare mask kan även användas för att blekna ärrbildning som är resultatet av akne. De ingredienser som används för att lätta på huden och fade ärr inkluderar lakrits extrakt, mullbär extrakt och Kojic syra.

För dem som har aktivt utbrott akne, är det bäst att välja en blekning mask som uttryckligen står på produktetiketten att den kan användas på både utvecklingsländer och helande blemmor. Masker med alpha hydroxy syror kan orsaka negativa reaktioner på hud som aktivt har utbrott acne eller ens hud som är mycket känslig. Av denna anledning bör människor med någon av dessa typer av hud frågor undviker masker gjorda med alpha hydroxy syror.

Det är möjligt att göra en blekning mask hemma med hjälp av några ingredienser som kan hittas i de flesta kök. Masken är tillverkad med två matskedar honung (30 milliliter), fyra teskedar citronsaft (20 milliliter), tre teskedar av vanlig yoghurt (20 ml) och en äggvita. Ingredienserna bör vispas tillsammans tills masken är en jämn konsistens. Därefter kan den appliceras på ansikte och tilläts verka i 15 minuter innan den avlägsnas.

Liksom många typer av hudvårdsprodukter, kommer resultaten av en blekning mask bli uppenbara med tiden om produkten används flera gånger. Läsa konsumentrapporter och söka rekommendationer på nätet i skönhets forum är ett bra sätt att hitta masker som fungerar bra och masker som levererar resultat.

  • Honung används för att göra en blekning mask hemma.
  • Mulberry extrakt används för att lätta hud och blekna ärr.
  • Yoghurt kan användas för att göra en blekning mask.
  • Whitening masker kan användas för att minska uppkomsten av akne ärrbildning.