Vad är Posture skor?

October 9

Posture skor är utformade för att förbättra hållningen av bäraren, vanligen genom att placera klacken på skon lägre än tån. Vissa företag som erbjuder denna typ av sko hävdar också att produkten kan lindra ryggont, stöd viktminskning, och öka uthålligheten. Medan vissa studier tyder skorna kan också tona musklerna i vader och skinkor, har forskare påpekat stora brister i dessa studier. I vissa fall avskräcker tillverkaren av skon springer och hoppar samtidigt bär skorna på grund av sin instabila design.

Skor som är utformade för att förbättra hållning är ofta byggda med hälen lägre än tån så att bäraren alltid gå med en lutning. Skillnaden i höjd betonas ibland genom att ge skon mycket hålfoten. Denna avvikelse från normal sko designen kanske inte verkar så mycket vid första anblicken, men första gången bärare tenderar att hitta promenader i dem mödosamt fram sina muskler växa används till förändringen.

Promenadskor som är utformade för att förbättra hållning är vanliga, men de är inte den enda typ av sko tillgängliga för detta ändamål. Många stilar av stövlar, flip-flops, och loafers kan utformas som kroppshållning skor medan du tittar nästan identisk med vanliga skor till lekman. Vissa skor är även utformad för att simulera att vara barfota och är mycket minimal jämfört med de flesta skor. Till skillnad från vissa kroppsställning skor som inte bör användas för löpning, är barfota skor ibland särskilt utformat för detta ändamål.

Ett flertal studier har genomförts för att bevisa eller motbevisa effektivitet kroppshållning skor. I en studie, var hälften av kvinnorna ombads att bära hållning skor och gå 10.000 steg tre gånger per vecka under en månad, och den andra hälften ombads att bära vanliga skor och göra samma sak. De som bar skorna är särskilt utformade för att förbättra hållning och tonen musklerna brände mer fett, fick mer uthållighet, och förbättrat deras andning mer än de andra kvinnorna.

Även med massor av bevisningen, en hel del debatt omger effektivitet kroppshållning skor. Vissa hävdar att eftersom bäraren vet att hon har på sig skor för att förbättra sin hållning och tona hennes muskler, går hon med en starkare, snabbare kliv. Denna nya kliv kan förklara de positiva effekter, såsom fettförbränning och bättre hållning, att forskare funnit i sina studier. Om detta är sant, hållning skor är effektiva på grund av en placeboeffekt, ett knep som fungerar, eller är åtminstone trott att arbeta, eftersom användaren tror verkligen det ska.

  • Posture skor hävdar att lindra ryggont.
  • Loafers kan utformas som kroppshållning skor.