Förståelse Omvänd inteckningar

February 18

Jag var täckt när jag lärt mig om omvänd inteckningar, och med goda skäl: de är fantastiska! Syftar mot villaägare i hög ålder, de viktigaste kraven för en omvänd inteckning är mer än sextiotvå år och ägande av ditt hem. För att förstå varför du skulle behöva dessa saker för att kvalificera sig, vad en omvänd inteckning är, och hur man kan gynna dig, låt oss snabbt gå över definitionen av en "framåt" inteckning (normalt bara kallas en inteckning).

I en framåt inteckning, du gör en liten handpenning och låna resten av de pengar du behöver för att köpa ett hus. I gengäld gör du månatliga betalningar tills din skuld är borta. En omvänd inteckning fungerar på precis motsatt sätt, alltså den "omvända". Clever namn, eller hur?

Istället för att du lånar pengar för att köpa ett hus, betalar en omvänd inteckning på förhand för att sälja ditt hus. Den bank eller institution som du får din omvänd inteckning betalar du värdet på ditt hem, antingen i månatliga avbetalningar, en klumpsumma, eller en överenskommen summa, mot tiden när du dör eller lämnar ditt hem permanent. På så sätt kan du njuta av pengar på att sälja ditt hus utan att behöva flytta ut. Det är ett särskilt användbart inställning för individer som äger sina hus, men inte har mycket pengar.

Vara medveten om, men att en omvänd inteckning inte nödvändigtvis kommer att lösa alla dina pengar problem. Du förblir ansvarig för fastighetsskatt, verktyg och allt annat som går med att äga ett hem; trots allt, är en del av charmen bakom dessa erbjudanden som du kan kvarstå som ägare. Dessutom finns det i allmänhet avgifter och initiala kostnader som inte återförs, vilket innebär att du fortfarande måste betala dem. Beroende på din långivare, kan dessa avgifter får mycket höga. Tänk också på att vända inteckningar lämnar mindre kapital i ditt hem för dina arvingar.

Det finns många gånger att äldre individer ingå omvänd inteckningar så att de kan utnyttja det egna kapitalet i sina hem och använda den som en pension livränta. Ett potentiellt problem är om personen överlever slutet av inteckning. Vid den tidpunkten, stoppar pengarna och hemmet hör helt till någon annan. Det betyder att den person (eller par) får finna sig med ingen plats att leva.

Eftersom omvänd inteckningar är attraktiva för de äldre, är det viktigt att bestämma vad som händer med inteckning när inteckning innehavaren avlider. Har någon återstående aktieöverföring direkt till gården, eller är det egna kapitalet helt enkelt försvinna med dådet överförs helt till långivaren? Du vill kontrollera det finstilta för denna detalj.

Liksom termins inteckningar, många olika program finns tillgängliga, inklusive regeringsalternativ, så titta runt innan låsa dig i till någon affär.