Förstå Sanningar som härskar Varje Fastighetsmarknaden

August 15

Oavsett om du är i en stor tunnelbana marknad eller en liten stad och oavsett i vilket land, ekonomin, eller ens dagen och ålder där du gör affärer, när du är i området för fastigheter, tre kärnregler gäller för din verksamhet:

  • Fastigheter styrs av lagen om tillgång och efterfrågan. Denna regel är absolut och utan undantag. Bedömningen av en marknad, är förväntningarna köpare och säljare, och hastigheten för försäljning på marknaden allt dikteras av utbudet av - och efterfrågan på - fastigheter till salu.

Som ett färskt exempel, agenter såg snabb uppskattning och en frenetisk reaktion från köparna på den amerikanska fastighetsmarknaden under åren 2002-2005. Detta svar orsakades av det faktum att efterfrågan på fastigheter var på en all-time high när utbudet var begränsat. Denna tillgång och efterfrågan orsakade snabb uppskattning, med hem säljare emot flera erbjudanden inom dagar eller timmar. Vid ett tillfälle under denna period, hem i södra Kalifornien sålde i genomsnitt på 18 procent över börskursen - resultatet av ett marknadstillstånd där efterfrågan översteg utbudet.

  • Fastigheter styrs av lagen om orsak och verkan. Med andra ord, positiva situationer orsakar positiva resultat, och vice versa. Till exempel leder en levande ekonomisk tillväxt till en levande fastighetsmarknaden och kraftig appreciering av bostäder, medan förlusten av arbetstillfällen och en smäktande ekonomi producerar precis motsatt effekt.

Som ett konkret exempel, som de stora åldersklasserna mognat, underblåst det en explosion i andra bostadsköp så starka att mer än 21 procent av 2004 amerikanska hem försäljning var andra bostadsköp, mest förvärvats av åldrande baby boomers. Denna uppgång skapade önskan om ytterligare bostäder som påverkat byggandet och hem värden i andra hemmamarknader i hela landet.

  • Historien upprepar sig. I varje marknadsplats, har du cyklar. Perioder av snabb fastigheter uppskattning följs av stagnerande perioder där värden stabiliserar eller ens minska. Genom att förvärva marknadsplats kunskap, kan du förutse trender både för egen vinning och till förmån för dina kunder.

Till exempel i ett antal nyckel amerikanska marknadsområden, mer än 40 procent av nya bostadslån skrivs så lågt pengar ner, amorteringsfria bolån. Dessa begränsade-aktierelaterade positions inköp görs på antagandet - gamble - att den senaste tidens snabba-appreciering cykeln kommer att fortsätta och att bostadspriserna kommer att stiga allt högre. När tillväxttrenden stannar, eftersom det har många gånger tidigare, kommer hem värden minskar, hypotekslånen kommer att överstiga försäljningspriser, och en stor grupp av bostadsköpare kommer att tvingas att gå bort från sina hem eftersom bankerna utestänga på ett betydande antal lån . Denna trend kommer ytterligare lägre värden och stagnerande tillväxt, eftersom det har många gånger tidigare.