Vad är Anonyma Alkoholister Medaljonger?

August 8

Anonyma Alkoholister medaljonger, även känd som polletter eller marker, är små mynt som ges ut för att beteckna den tid som en person har varit nykter. Helst kan personen därefter bära denna token, och använda den som en påminnelse om att hålla sig nykter, om han eller hon får lust att ta en drink. Anonyma Alkoholisters medaljonger visar också hur långt en person har kommit sedan han Anonyma Alkoholister (AA), och kan hjälpa till att ge en känsla av stolthet. Inte alla AA grupper strukturera marker på samma sätt, och vissa grupper inte ger ut dem alls, men det är ganska ovanligt.

Anonyma Alkoholisters medaljonger ges ut baserat på den tid en person har varit nykter, inte på hur mycket tid han eller hon har kommit till mötena. Så om en person som först kommer till ett möte efter 90 dagars nykterhet, kan han eller hon få en 90 dagars chip just då och där, om han vill ha det. Även om steg för Anonyma Alkoholister medaljonger kan vara olika för varje grupp, i allmänhet de bryts ner i en 24-timmars-chip, följt av trettio, sextio och nittio dagar. Nästa medaljong kan vara sex månader, följt av ett år.

Efter det, kommer individer som stannar nykter generellt sedan få anonyma alkoholister medaljonger på årsbasis, även om det kan finnas en arton månaders medaljong erbjuds också. De medaljonger kan vara olika färger för att indikera olika lång tid, och är vanligtvis stora som en vanlig mynt. Detta gör att individen som fick medaljongen att bära den i hans eller hennes ficka och titta på det när det är nödvändigt för att bli påmind om programmet och ta det engagemang en dag i taget. Människor som bryter sin nykterhet kan börja om med Anonyma Alkoholister medaljonger så många gånger som behövs. Poängen med AA-möten är att de är fria från dom, och erbjuder en stödjande miljö för människor.

Vissa AA grupper kommer att distribuera marker vid varje möte, medan andra kommer att ha utsett möten för detta ändamål. De kan även ha en informell ceremoni, och kan fira längre årsdagar med tårta och en större fest. Ibland för att göra det mer meningsfullt, individens sponsor kommer att vara en att presentera honom eller henne med en medaljong, medan andra gånger kommer det helt enkelt vara den som leder mötet.

  • Människor som är laddade med rattfylleri är ofta domstol i uppdrag att delta Alkohol Anonymous möten.