Vilka är de olika ayurvediska assisterad befruktning?

October 8

Ayurveda är en form av alternativ medicin som bygger på traditionella indiska behandlingar. Denna typ av läkemedel kan användas för att behandla infertilitet, oförmågan att föreställa sig. Det finns olika ayurvediska fertilitetsbehandlingar, inklusive naturläkemedel, avslappningstekniker, och rätt kost planer. Syftet med dessa behandlingar är att korrigera eventuella underliggande fysiska sjukdomar och förbättra den allmänna hälsan, uppmuntra naturlig befruktning.

Ayurvediska fertilitetsbehandlingar fokusera på att balansera skukra dhatu, de reproduktiva vävnader. Det finns delar av de behandlingar som fokuserar på både mannen och kvinnan och element som fokuserar på varje separat. Behandlingarna syftar till att hjälpa rätta ett brett utbud av vad Ayurveda menar orsaker infertilitet.

Naturläkemedel är en av de olika typerna av ayurvediska fertilitetsbehandlingar. Det finns kosttillskott som både mannen och kvinnan rekommenderas, inklusive indiska krusbär, en rejuvinator och Manjistha, en rot extrakt som är tänkt att hjälpa rena blodet. Aloe rekommenderas också för båda könen för att rensa kroppen från hinder.

Det finns även växtbaserade kosttillskott med särskild inriktning på kvinnor. Rosewater exempelvis är tänkt att förbereda livmodern för befruktning, och teer gjorda av växter såsom fänkål, saffran och ingefära hjälp att balansera menstruationscykeln. Växtbaserade behandlingar för män fokuserar på att förbättra erektil funktion, spermieantal och motilitet. Örter föreskrivna inkluderar Triphala, sammet bönor, och Ashwagandha, en form av indisk ginseng som fungerar som ett afrodisiakum.

Avslappningstekniker är en viktig typ ayurvediska infertilitetsbehandling. Båda könen uppmuntras att praktisera yoga, med betoning på positioner som fokuserar på bäckenbotten. Dessa övningar, samt minska spänningar och stress, är tänkt att öka cirkulationen och öka sexuella förmåga och styrka. Buken massage med varm sesamolja rekommenderas också för kvinnor som ska följas av antingen ett ångbad eller varm dusch.

Ayurvediska fertilitetsbehandlingar fokusera också på par få rätt näring för att öka fertiliteten. Båda rekommenderas att undvika konsumtion av alkohol och rökning och öka deras nivåer av övningen. Färska ekologiska frukter, nötter och frön och mejeriproteiner är alla uppmuntras. Kryddor som kummin, gurkmeja och vitlök uppmuntras också att förbättra den allmänna hälsan, men mycket varmt, kryddigt och salt mat bör undvikas.

I synnerhet för kvinnor, ayurvedisk fertilitetsbehandlingar rekommenderar att rödbetor, nässlor och fullkorns läggs till kosten eftersom dessa hjälper till att balansera menstruationscykeln och uppmuntra kroppen att bli gravid. Samt undvika alkohol, kvinnor uppmuntras också att klippa ut choklad och kaffe eftersom dessa kan störa kroppen. När de olika behandlingarna har följts för att ge en helhetssyn, bör den naturliga bördighet av paret förbättras.

  • Ayurvediska fertilitetsbehandlingar fokusera på att balansera de reproduktiva vävnader.
  • Ayurvedisk medicin betonar att infertila män bör äta massor av ekologiska produkter, nötter och frön.
  • Ett diagram över en frisk äggstocken och en med cystor, vilket kan bidra till infertilitet.
  • Ett ångbad rum i en ayurvedisk klinik, som ibland används för att hjälpa till med infertilitet.
  • Krusbär används ofta för behandling av infertilitet.