Vad är en Mätare?

October 19

En stadio är en enhet som används för att mäta höjden. Det är vanligast i medicinska faciliteter såsom Doctora € s kontor. Stadiometers vanligtvis används för regelbundna läkarundersökningar, även om de används för andra typer av tester och experiment samt. En typisk modell består av en linjal som monteras vertikalt på en vägg, med en rörlig horisontell pjäs som vilar på huvudet på den som mäts. Detta stycke visar höjden utifrån sin position på linjalen.

Även den mekaniska, väggmonterad stadio har fortsatt att vara populär, det finns olika versioner av denna utrustning. Vissa modeller använder en elektronisk sensor för att mäta höjd, som sedan visas på en digital läsare. Det finns också lätta, bärbara stadiometers som kan användas mot en vägg eller på ett stativ.

Vissa väggmonterade stadiometers har gångjärn så att de kan flyttas platt mot väggen när de inte används. Det finns också en infällbar modell som fungerar som liknar ett måttband. Efter bandet har förlängts till den fulla höjden av patienten, kan den vara låst, och resultaten visas i ett fönster på tejphållare.

En typisk stadio mäter både centimeter och inches, men antalet steg mellan dessa kan variera mellan olika modeller. De flesta modeller har också ett sätt att låsa headpiece så som kan spelas in en korrekt mätning. De tenderar att vara tillverkade av material såsom aluminium eller robust plast.

Priset och konstruktion av en stadio kan variera i stor utsträckning. En typisk Doctora € s kontor vanligtvis köpa en enkel modell och kanske upptäcker att en mekanisk anordning räcker. Labs och andra forskningsanläggningar tenderar att använda deluxe, digitala modeller som garanterar större precision.

Småbarn mäts liggande, så läkarna använder en annan typ av utrustning för att bestämma deras höjd. Anordningen som är mest lik den stadio är spädbarnsstången, som i huvudsak är en mindre version av samma utrustning och används vågrätt. En annan anordning är en gummilinjalen som är stor nog för att hålla Infanta € s hela kroppen. Den har en metall nackstöd som sträcker sig vertikalt från gummimatta och en rörlig fotplatta som är placerad mot fötter helt utsträckt barnet att bestämma en manuell avläsning. En annan enhet är detta infantometer, vilket är en slags plasttråg med en rörlig fot bit som visar höjden genom ett fönster på sidan av den enhet som vilar över en linjal.