Vad är Driftwood?

September 10

Drivved är flytande trä som lindats upp på stranden på grund av agerande elementen. Många människor förknippar detta trä speciellt med havet, men det kan också hittas i närheten av sjöar och floder. Eftersom träet kan flyta under en längre tidsperiod, är det ofta blekt av solen. Drivved är en vanlig källa till bränsle i regioner där den når land, och det används också i konstverk och göra strukturer som sträcker sig från skulpturer till stängsel, beroende på typ inblandade.

Det finns många källor för drivved. Stora grenar kan sänkas under stormar, till exempel, och ibland hela träd rotlösa och de reser till områden med öppet vatten med strömmarna. Den kan också komma från förstörda båtar och andra humana strukturer, ibland i form av färdiga virke. Under stormigt väder, kan hög vind och vågor orsaka en stor ansamling av trä på stränderna; en del av det kommer att tvätta tillbaka ut till havs om det inte samlas in.

När träet flyter i vattnet, kan det ätas av bakterier, koloniseras av olika akvatiska livet, eller täckt av alger. De yttre skikten av bark ofta avskalade ut, och tråkiga djur kan gräva ett nätverk av tunnlar genom skogen. När den når land, är drivved ofta extremt ljus efter det torkar ut, och det kan göra en utmärkt källa till fnöske. På stränder som rutinmässigt blir täckt med det, kan människor också bygga strukturer från stora stockar som har spolats iland. Dessa strukturer kan komma helt genomarbetade, speciellt när ansträngningar görs för att bygga dem på ett strukturellt sund mode.

Drivved skulptur är inte ovanligt i områden där stora mängder samlas. Vissa artister använder tidigare flytande trä som är, medan andra kan tälja eller klippa det, använder den för att göra baser för skulpturer, tavelramar och andra hantverk. Träet kan även användas för att göra möbler, käppar, och staket. På stranden, ger drivved skydd åt en rad strandälskande organismer, allt från insekter till skaldjur.

I vissa områden, kan drivved bli en olägenhet. I stormigt väder, kan det utgöra en navigationsfara i vikar, och många samhällen samla in så mycket som möjligt när det spolas upp på stranden för att hindra den från att tvätta tillbaka ut igen för att hota båttrafik. Det är också svårt att gå på en strand som är täckt av drivved, och vissa tycker det estetiska i en täckt strandlinje misshag.

  • Driftwood är trä som har gjort det tillbaka till stranden efter flytande i vattnet.
  • Medan mest förknippad med oceaner, kan drivved också hittas längs flodstränderna och sjöstränder.
  • På grund av dess estetik, vissa människor använder drivved för att skapa skulpturer eller andra konstverk från den.
  • Höga vågor kan orsaka en ansamling av drivved längs stranden.