Vad är en kartong Cut Out?

September 16

Medan vissa kändisar fortfarande officiellt döda, har denna mindre teknikalitet inte hindrat många turister från att ha en bild eller två gjorde med dem. Oavsett om det är Elvis Presley, Marilyn Monroe eller presidenten i USA, en naturlig storlek kartong skära ut ofta fungerar som en platshållare för den äkta varan. Den verkliga Elvis Presley kan vara för ockuperade för att rymma besökare till Graceland, men det finns en kartong skära ut för fototillfällen.

En kartong skära ut börjar som en fotografisk bild sprängdes på verkliga proportioner, sedan tryckt på tjockt papper. Trycket överförs därefter till ett ark av wellpapp eller plast för att göra det ännu stadigare. Överskottet kartong är noggrant trimmas runt bilden för att göra den ännu mer realistiskt. Ägaren av kartong skära ut kan sedan montera den på ett stativ och placera den på allmän plats för fotografier eller kampanjer.

Vissa kartong cut outs fungerar som reklammaterial, med naturlig storlek bilder av professionella modeller eller sport siffror eller kända kändisar. Papp utskärningar placeras ofta nära de produkter de främjar, som har effekten av en professionell godkännande eller en gynnsam samband med en igenkännbar offentlig person. Sådana reklamartiklar med hjälp av en naturlig storlek kartong skära ut brukar bli mycket samlar, även om många förstörs efter reklamkampanj slutar.

Det finns ett antal turistmål där besökarna kan betala en nominell avgift för att posera med en kartong utskuren ur en historisk person eller en aktuell kändis. Kartong cut outs av tidigare och nuvarande världsledare är särskilt populär i huvudstäder runt om i världen. Besökare till Hollywood, kan Kalifornien också posera med många av deras favorit kändisar i form av kartong cut outs.

Få kartong cut outs någonsin helt lura betraktaren, dock. En två-dimensionell bild kommer nästan alltid att se onaturligt när tredimensionella människor pose runt den i ett fotografi. Posen och uttrycket av en papp utskuren aldrig förändringar, vilket blir uppenbart om flera bilder skjuts i rad. För ett antal personer, helt enkelt poserar med en rimlig faksimil av en kändis är fullt tillräckligt.

  • Kartong cut outs har ofta lik av Marilyn Monroe, en sexsymbol av 1950-talet och 1960-talet.