Vilka är för- och nackdelar med Homemade Cosmetics?

September 14

Hemlagade kosmetika skryta med en hel del fördelar och kan vara i stort sett fördelaktigt för människor som har tid och lust att skapa sina egna skönhetsprodukter. Människor som väljer att göra sina egna kosmetika bör dock vara medveten om att oavsett recept de drömmer upp hemma kommer sannolikt inte likna högförädlade och till stor del syntetiska produkter som de är vana att köpa i butik. Dessutom bör människor som vågar göra hemgjord kosmetika ta hänsyn till de effekter som naturliga produkter kan få på huden och alltid vara noga med att inte låta produkterna löper ut eller förstöra.

En av de bästa fördelarna med att göra hemgjord kosmetika är att det inte finns någon tvekan om vilka ingredienser har använts. Människor som gör sina egna produkter är i fullständig kontroll av typen, mängden och kvaliteten av varje ingrediens som går in i deras kosmetika. Göra kosmetika hemma säkerställer att de färdiga produkterna inte kommer att innehålla några syntetiska ingredienser - eller till och med naturliga ingredienser - att skaparen vet är allergiframkallande eller irriterande.

Att vara i kontroll av ingredienserna innebär individen är också ansvarig för att spåra dessa ingredienser. I många fall är denna enkla. Älskling, yoghurt, avokado och naturliga smör är vanliga ingredienser i många hemlagade kosmetika och allmänt är lätt tillgängliga. Några andra beståndsdelar, såsom särskilt örter, kryddor eller eteriska oljor, kan vara svårare att hitta om en apotekare eller välsorterad naturliga livsmedel butik inte är i närheten.

En annan potentiell nackdel med hemlagad kosmetika är att omfattningen av produkter som kan göras är något begränsad. Vissa typer av produkter, såsom krämer, tvålar, kroppsskrubb, schampo och balsam, är ganska enkla att göra hemma. Makeup produkter, såsom ögonskugga, mascara och läppstift, kan vara mycket svårare att återskapa. Det är verkligen inte omöjligt, men processen kan vara för involverad för människor som är ont om tid eller helt enkelt inte är intresserade av besväret.

En av de största skillnaderna mellan kommersiella kosmetika och hemgjord kosmetika kan antingen ses som ett proffs eller en con. Kommersiella produkter innehåller ofta betydande mängder syntetiska ingredienser som kan vara irriterande eller skadligt för huden. Den positiva sidan är att dessa syntetmaterial, såväl som den rikliga konserveringsmedel i kommersiella kosmetika, förlänga hållbar livet för dessa produkter och förhindra dem från att förstöra eller hyser bakterier.

Hemlagad kosmetika, även om de är fria från syntetiska material såsom parabener och sulfater, är mycket mer snabb att härskna. Som ett resultat, kan hemlagad kosmetika göras endast i mycket små serier, och de måste förvaras på rätt sätt och används snabbt för att förhindra kontaminering. Om du inte gör det kan det leda förstöra eller tillväxten av bakterier som kan orsaka infektioner.

  • Kommersiella makeup produkter innehåller ofta syntetiska ingredienser som kan irritera känslig hud.
  • Vissa produkter, som tvål, är lätta att göra hemma.
  • Företag som säljer hembakade kosmetika formulerar ofta sina produkter med hjälp av paraben fria, ekologiska ingredienser.