Vad är Red Cooking?

April 15

Röd matlagning är en kinesisk matlagning teknik där kött är sjuda i en rik, rödfärgad buljong. Denna buljong består av mörk sojasås, rock socker, risvin, stjärnanis och kardemumma. I mandarin, är röd matlagning kallas hong shao. Det är mest populär i Zhejiang, Shanghai och Jiangsu rätter. Variationer av rött matlagning är också vanliga i hela landet Kina.

Mörk soja är den viktigaste ingrediensen i rött matlagning. Det är tjockare och sötare än vanlig soja och hjälper till att ge denna typ av kinesisk matlagning sin sedvanliga konsistens och smak. Wokad grönsaker används ofta som en sida skålen för att komplettera denna rika och rejäl huvudrätt.

Andra vanliga namn för röd matlagning är röda stewing och röd bräsera. Maten lagas på detta sätt har en röd till rödbrun färg från de ingredienser som används i bräsera sås. Den röda färgen betyder lycka och lycka i Kina. Scallions, är Fem kryddor, vitlök och kanel ibland läggs till den traditionella receptet. Någon form av protein används nästan alltid och kan variera från fläsk och fågel till tofu och vete gluten baserade proteiner.

Överbliven sås från rött matlagning kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet och sparas för framtida bruk. Såsen kan bli tjock och viskös under lagring. Det kan beredas genom att lägga ytterligare mörk sojasås, kycklingbuljong, risvin, eller andra vätskor vid återuppvärmning det. Överbliven kött kan ätas kall eller uppvärmt och behåller sin smak bra för upp till två hela veckor vid rätt förvaring.

En fördel med röd matlagning är att den långsamma tillagningsmetoden på låg värme tenderizes tuffare köttbitar. I denna metod, kan sås antingen sjuda tills det reduceras till önskad konsistens eller förtjockas genom att långsamt tillsätta små mängder av majsstärkelse som behövs. Genom att variera beståndsdelarna och andra kryddor, är det möjligt att skapa ett nästan oändligt antal variationer och smaker.

Andra asiatiska matlagningstekniker inkluderar kho och röding siu. Kho är en bräserade maträtt i vietnamesiska köket, som liknar kinesiska röda matlagning i färg och smak. Det bygger på karamelliserat socker och fisksås som bas istället för mörk sojasås. Char siu är vanligt i kantonesiska köket och oftast innehåller grillad fläsk eller annat kött. Den mörkröda färgen röding siu ibland kommer från röd karamellfärg, även om karamellfärg är inte en traditionell ingrediens.

  • Röd matlagning är populär i Zhejiang, Shanghai och Jiangsu provinser i Kina.
  • Majsstärkelse kan användas som förtjockningsmedel.
  • Buljongen användes i rött matlagning innefattar kardemumma.
  • Med röd tillagning stek grönsaker används ofta som en sida.
  • Den röda färgen betyder lycka i Kina.