Federal Lagar Hjälp Ease skattetrycket i Estate Planning

April 1

Den federala skattesystemet innehåller en gåvoskatt, generation hoppa överlåtelseskatt (GSTT), och egendom (död) skatt som arbetar tillsammans för att göra så mycket av din egendom som möjligt försvinner. De lagar och regler för dessa tre federala skatter skapade några förvirrande relationer mellan dem. Din egendom-planeringsgrupp - särskilt din revisor och din advokat - kan hjälpa dig att förstå de udda relationer mellan dessa skatter:

  • Den gåvoskatt: Den federala gåvoskatten åläggs skattepliktiga gåvor som du ger till andra. Om du försöker att undvika egendom skatter genom att ge bort en betydande del av din egendom, medan du fortfarande lever, att regeringen tillämpar en skatt på dessa gåvor.

    Den sortens-of-goda nyheten är att du har en mängd olika undantag och tillägg för att arbeta med i din gåva att ge för att hjälpa dig att minimera den faktiska skatte bita eller ens fly skatten bettet helt i vissa fall. Dessutom, även om du gör skattepliktiga gåvor, du kanske inte någonsin att skriva en check på det belopp du är skyldig n gåvoskatten eftersom du kan kreditera beloppet av gåvoskatt du är skyldig mot någon ned-the-road fastighetsskatt när du dör.
  • Den generation hoppa överlåtelseskatt, eller GSTT: The GSTT stänger ett kryphål som överklassen har används för att minska egendom skatter. Medlemmar av mycket rika familjer kan använda en mängd olika taktiker för att hjälpa husrum familjens förmögenhet från en skatte bett. Under många år, rika människor är direkt överfört en del av sin egendom till medlemmar av lägre generationer - till exempel, till barnbarn snarare än barn.

    Den GSTT stänger generationen hoppa kryphål (åtminstone, GSTT förespråkare ställning och förklara den skatt på det sättet) genom att lägga till en extra skatt - och på ganska rejäl priser - till fastighetsöverlåtelser som kan klassificeras som generation hoppa för att kompensera för den skatt att du försöker att inte betala.

    Den goda nyheten är dock att du har en betydande undantaget beloppet att arbeta med, och du kan arbeta med din advokat och revisor för att minimera GSTT bettet.

  • Gården (död) skatt: Goda nyheter! Den federala fastighetsskatt är planerad att gå bort i 2010. Du måste fortfarande oroa den federala fastighetsskatt, oavsett hur stor (eller liten) din egendom är. Döden av fastighetsskatt kan bara vara för ett enda år. Såvida kongressen agerar uttryckligen att förlänga den federala fastighetsskatt upphävande (vilket innebär att 2010 har ingen fastighetsskatt), kommer fastighetsskatt tillbaka under 2011. Och för att göra saken värre, storleken på din egendom som är undantagen från egendom skatter - 2009, detta belopp är $ 3.500.000 efter att ha stigit stadigt under hela årtiondet - går tillbaka ner till 2002-2003 beloppet på $ 1 miljon.