Vem är Meher Baba?

March 31

Meher Baba, som betyder "Compassionate Fader" till hans anhängare, föddes som Merwan Sheriar Irani den 25 februari 1894 in Pune, Indien. Han var en religiös ledare för många i Indien och i hela världen, och hävdade att han var den Avatar, som är en reinkarnation av det högsta väsendet, eller Gud, här på jorden.

Upp som en zoroastriska levde Meher Baba de första 19 åren av sitt liv som en typisk indisk pojke. Han var dock en särskild pojke, en som var mycket populär, intelligent, begåvad med språk och väl bevandrad i litteraturen och religionen. Han älskade musik och cricket och det var inte förrän ett tillfällighet möte med en gammal muslimsk andlig "master" som med en kyss på pannan, väckte Meher Baba andliga sidan.

Under de närmaste åren skulle Meher Baba träffa andra indiska andliga ledare som skulle börja forma sin andliga filosofi. Han gick på vad som rapporterades vara en nio månaders snabbt, och så konsumeras i sina betraktelser, han var tvungen att slå huvudet med en sten att förbli grundad i den fysiska världen. Meher Baba fick stadigt anhängare under de närmaste åren och därefter grundade House of Master, eller Manzil-e-Meem i Bombay 1922. Här Meher Baba och hans anhängare mediterade, fastade och övade lydnad mot Guds ord. Två år senare, etablerade han en fri skola han namngav Prem Ashram som var öppen för alla, oavsett kast.

Meher Baba tystnade den 10 juli 1925, och förblev så fram till sin död den 31 juli 1969. Han bestämde att eftersom människan inte skulle lyssna Guds ord skulle han tiga. Hans tystnad inte bromsa hans växande bas av anhängare, inte heller bromsa hans spridning av "evangeliet." Meher Baba rest mycket i hela USA och Europa på 1930-talet, locka kändisar och liknande. Hans lärjungar fram en månatlig publikation som kallas Meher Baba tidning som innehöll hans diskurser, noggrant transkriberade genom mödosamt kommunikation med honom. Diskurser av Meher Baba,, trycktes i fem volymer, som täcker hans diskurser från 1939 till 1954. Den sista upplagan, som kallas sjätte upplagan, anses vara den mest kompletta och redigerades av Meher Baba själv.

År 1949, Meher Baba inlett vad han kallade "The New Life", som var ett liv i misär. Han och några anhängare reste hela Indien tigger mat och husrum. Detta var hans uttalande om att människor bör sky besittning och allt som skulle hindra andlig upplysning. Meher Baba skulle vackla mellan offentliga framträdanden och reser med perioder av djup avskildhet under hela sitt liv.

Hans kärn läror hänvisas till att livets syfte var att förverkliga absoluthet och singularitet av guden, som är inneboende i allt. Själar, som genomgår ständig utveckling, når mänsklig form där bara då de kan nå full andliga medvetande.

Meher Baba bodde de sista decennierna av sitt liv linkade av två allvarliga bilolyckor, och avled 1969. Till denna dag är han en andlig ledare och kulturell ikon för många i hela världen. Även om det inte finns någon organiserad religion som Meher Baba skapat eller förespråkade, påverkar det dyrkan många åtar dagligen. Årligen anhängare observera den 10 juli som "Silence Day", när de tar dagen att meditera på sin andlighet och läror Meher Baba.

  • Meher Baba föddes i Pune, Indien.
  • Cricket var en kärlek Meher Baba.