Vilken är den bästa dieten för ADHD?

April 8

ADHD (ADHD) är en beteendestörning som drabbar barn, tonåringar och vuxna. Det är vanligast hos barn, dock, och pojkar är tre gånger större risk att få diagnosen än flickor. Barn med ADHD är oftast hyperaktiva, har svårt att fokusera, är störande i klassrum, och har svårt att sitta still och följa regler. Detta kan försämra studieresultat och göra det svårt för barnet att fungera korrekt i sociala situationer. Det finns ingen känd orsak till ADHD och ingen specifik test för att diagnostisera det, men behandling har vanligtvis innefattade en kombination av läkemedel och beteendeterapi, och mer nyligen, en diet för ADHD.

Tanken bakom en diet för ADHD är att hjärnan fungerar bättre när näringsmässigt mätta, vilket minskar symtom på ADHD, såsom oförmåga att fokusera och rastlöshet som medföljer. Dessutom är några av symptomen på ADHD är desamma som de symtom som anses orsakas av födoämnesallergier, så kosten kan också användas som ett medel för diagnos. Inställningen till en diet för ADHD innebär eliminering, komplettering, och en övergripande plan för kost.

Det första steget till ADHD kost är eliminering. Förespråkare föreslår eliminera följande i två veckor: mejeri, skräpmat, fruktjuice, sockerersättningsmedel, charkvaror, MSG, mat färgämnen, och fisk. Socker, choklad, och stekt mat bör minskas med minst 90%. Efter två veckor, lägga till varje mat tillbaka en i taget. Ät varje mat i flera dagar och leta efter symptom innan du lägger ett extra mat. Om symtomen upptäcks, bör trigger maten elimineras i framtiden.

När delen eliminering är klar, bör tillskott utforskas. Komplettering används tillsammans med en diet för ADHD att säkerställa de nödvändiga vitaminer, mineraler, och näringsämnen intas. Detta är tänkt att minska symtom som kan utlösas av en brist på näringsämnen.

Den första nyckeln till en diet för ADHD är protein. Lägg protein i form av bönor, kött, ägg, nötter och ost till frukost och efter skolan mellanmål för att förbättra koncentrationen under skolan och läxor. Skär ner på enkla kolhydrater som socker, vitt mjöl och vitt ris. Öka komplexa kolhydrater som grönsaker, särskilt på natten, för att förbättra sömnen. Ät livsmedel som innehåller omega-3 fettsyror som tonfisk, lax och olivolja. I grund och botten, är en balanserad kost rik på protein, komplexa kolhydrater ideal.

När det inte är möjligt att få det protein och näringsämnen som behövs, kan kosttillskott användas. Vatten är också mycket viktigt och byta ett glas vatten för läsk eller juice för att säkerställa minst åtta glas om dagen konsumeras är ett bra första steg. Omega-3-fettsyror kan kompletteras också, och många naturliga botemedel för ADHD kan hittas i lokala apotek.

  • Personer med ADHD har ofta svårt att koncentrera.
  • Vatten är ett bättre alternativ än sockrade drycker för de med ADHD.
  • Det rekommenderas att äta mat med högt omega-3 fettsyror för en ADHD diet, som lax.
  • Personer med ADHD bör använda carob eller annan ersättning för hög socker choklad.