Vad är det bästa eksem behandling?

April 12

Eksem är inte ett enda villkor. Medan ett kännetecken för de flesta eksem villkor är kliande utslag, det finns ingen bra behandling för alla typer, även om behandlingen kan vara liknande. Det är bättre att förstå de olika typer av utslag förhållanden som kan kallas eksem, och deras standardbehandlingar.

En av de vanligaste typerna av eksem kallas också atopisk dermatit, som kan uppträda på någon del av kroppen, inklusive ansikte och händer. Vissa människor över tid kommer att återhämta sig från detta tillstånd och inte längre få det, men ca 50% av personer som utvecklar det som barn fortfarande få in på sina händer som vuxna. Den presenterar oftast i utbrott, och standard eksem behandlingsmetoder för denna form av dermatit inkluderar användning av mjukgörande, topikala kortikosteroider appliceras på huden, och allergitestning att göra vissa utslag orsakas inte av allergier. Vissa människor med detta tillstånd kan ha nytta av ljusterapi för att förhindra utbrott eller minimera dem.

Ett utslag som kan vara liknande är kontaktdermatit, men dess orsak är oftast långsiktig exponering för irriterande. Eksem behandling för kontakteksem kan omfatta användning av steroid krämer och / eller orala steroider. Viktigast är att undvika allergenet, så allergitestning kan också vara till hjälp. Antihistaminer kan bidra till att minska obehag och allergisk reaktion och får anges också.

Vissa människor lider dishydrotic eller handeksem. Detta orsakar utslag som utvecklar på händer och är allvarligt kliande. Det kan med tiden leda till mycket fjällning av huden på händerna, och klådan kan också bränna. Standardhandeksem behandling kan innebära användning av topikala kortikosteroider, att den möjliga dränering av stora blåsor på händerna, flera typer av anti itch läkemedel och potentiellt orala steroider minskar inflammatoriska svaret.

Neurodermatit eller lichen simplex chronicus beskriver en typ av eksem som skapar en svår "kliar / scratch" cykel. Vad som verkligen inträffar är att nervändar i huden skapar en extrem klåda svar, och sedan skrapa huden faktiskt gör klådan värre. Skrapning kan även resultera i öppna sår så risken för infektion är hög. Den eksem behandling som föreskrivs för detta tillstånd omfattar ger aktuella anti itch läkemedel, och orala antibiotika kan behövas om huden raster och blir infekterad. Ibland kräver lugnande medel för att främja bättre sömn på natten och så att de inte kommer att repa och förvärra mönstret.

Nummular dermatit eller discoid eksem orsakar runda fläckar växa fram på huden som kan vara kliande och mycket torkning för huden. Dessa kan få hjälp av dagliga bad att hålla huden ren och fuktig. Andra typer av discoid eksem behandling kan innebära att använda topikala steroider, ultraviolett ljus terapi och antihistaminer på natten till stöd i sömnen.

Yrkes eksem ofta utvecklas när människor är allergiska mot ämnen som de använder hela tiden. Detta kan innehålla saker som latexhandskar. Det är viktigt att bekräfta potentiella allergener eller irriterande ämnen eftersom en del av att behandla detta tillstånd är att se dessa ämnen undvikas i framtiden. Yrke eksem behandling fungerar även för att rensa områden som har producerar utslag eller som kliar, och detta kan göras med anti-kliar krämer, med muntliga eller topikala steroider, och med antihistaminer vid behov.

Stasis dermatit kan vara känd under namnet venös eksem. Det är resultatet av dålig cirkulation i benen och kan orsaka symptom som svullnad i benen, klåda, öppna sår, tunn hud, och sedan torr eller sipprar fläckar på benen som lätt kan bli infekterade. Venös eksem behandling tar flera tillvägagångssätt. Först måste folk hålla benen högt på natten och de kan använda stödstrumpor under dagen. Människor kan också kräva behandling för hjärtsvikt, som diuretika och antikoagulationsparametrarna medicin, och utslag i sig kan behandlas med steroider och aktuella antibiotika.

Med tanke på de många typer av eksem och variationerna i behandlingen, är det värdefullt att se en hudläkare för att få en exakt diagnos av typen. Det vore farligt att missa ett tillstånd som venös eksem och avfärdar det som ett utslag eftersom detta kan ignorera tydliga tecken på cirkulationssystemet nedskrivningar. Dessutom är det vettigt när hudutslag uppträder göra allergitestning i många fall, eftersom ibland eksem är ett direkt resultat av allergi och kan rensa när allergener undviks i framtiden.

  • Vissa människor lider dishydrotic eller handeksem, vilket orsakar ett utslag som utvecklar på händer och är allvarligt kliande.
  • Eksem är en irriterande, kliande utslag på huden.
  • Topiska kortikosteroider är användbara vid behandling av eksem flareups.
  • Antihistaminer kan bidra till att lindra obehag av eksem.
  • Medicinska arbetare ibland utveckla eksem på händerna på grund av frekvent användning av latexhandskar.
  • Venösa eksempatienter kan förbättra sin cirkulation genom att bära stödstrumpor under dagen.
  • Krämer kan användas för att behandla eksem.