Vad är Margarin?

August 26

Ursprungligen utvecklades som ett alternativ till smör, är margarin vegetabiliskt fett som bearbetas till en spridning som kan användas i nästan alla recept eller program som kräver smör. Vare formas till stavar eller bearbetas till en mjuk spridning som kan tas från kylskåpet till bordet är margarin finns i ett antal stormarknader, och är ofta prissatt till en mycket prisvärd hastighet. På senare tid har margarin sprayer blivit en viktig del av livsmedels landskapet i många länder runt om i världen.

Utbudet av användningsområden för margarin driver ett brett omfång. I matlagning, är det ofta används som en ingrediens i skapandet av pajskal, kakor, grytor, och många efterrätter. Spridningen formen finns ofta vid frukostbordet, vilket ger en snabb och välsmakande tillägg till toast, varma kex, bagels och engelska muffins. När smält, det fungerar också bra som en tillsats till bakade potatis och en toppning på kokta gröna grönsaker. Till mellanmål är smält margarin ett utmärkt topper för färsk poppade popcorn.

Generellt margarinet framställt med en kombination av olika typer av vegetabiliska oljor. Vissa märken tenderar att använda sojaolja, whiles annan fördel majsolja. Som en del av förberedelseprocessen, genomgår olje hydrering. Tillsatsen av flera molekyler av vätgas till blandningen hjälper till att uppnå den fasta konsistens krävs om margarin är att likna utseendet och strukturen på en smör spridning. Generellt lättare sprids än många former av smör, var detta produkten först bjudet att vara ett hälsosamt alternativ till den högre innehåll av fett som finns i färskt smör.

En av nackdelarna är att processen för hydrogene omvandlar en del av de omättade fetter i oljorna till mättade fetter. Men ett antal margarinprodukter nu visas som innehåller lägre mängder mättat fett, vilket har hjälpt dem att fortfarande vara lockande för hälsomedvetna individer. För närvarande finns det olika typer på marknaden idag som hävdar att de har mindre än hälften av den vanliga nivån av omättat fett i produkten, utan att kompromissa med smaken.

  • Margarin används ofta i pajskalet.
  • Under hydrering, är väte bubblades genom oljan tills den blir en fast fett.