Hur behandlar jag Razor Burn Bumps?

February 14

Razor bränna gupp är dessa irriterande och ofta smärtsamma, irriterade röda bulor som dyker upp efter rakning. Gupp är resultatet av nyklippt hår curling tillbaka in i hårsäcken. Detta kan ibland leda till inåtväxande hårstrån om håret doesnâ € t dyka upp igen genom follikeln och kan även leda till infektioner. Den bästa behandlingen för rakning gupp är förebyggande, men det finns några saker du kan göra för att minimera irritation, smärta och utseende rakning.

Det finns tre vanliga produkter som kan användas som behandling och förebyggande av rakning gupp. En är hydrokortison kräm. Efter rakning, applicera en liten mängd hydrokortison kräm till området. Detta kommer att minska rodnad och irritation genom att reducera svallning och blodflödet i de små blodkärlen i huden. Glykolsyra är en annan ingrediens som finns i många rakning geler och hudkräm. Det är ett naturligt sätt att befria huden av döda celler som kan fastna i porer och hårsäckar och orsaka ytterligare irritation. Den sista produkten, aloe, finns i massor av återfuktande produkter, aftershave krämer och geler, och som ett grundläggande första hjälpen salva. Aloe är lugnande för huden och ett naturligt botemedel mot brännskador och stick.

Förutom dessa lätt att hitta produkter, det finns andra enkla åtgärder och förhind för rakning gupp. Applicera en varm kompress på huden innan rakning, eller rakning i duschen. Varmt vatten och ånga kommer att mjukna både huden och hårsäcken. Applicera en fuktgivande rakkräm eller gel utformad för känslig hud snarare än rakning med tvål. Använd en vass rakhyvel varje gång du rakar och raka med hårets växtriktning, inte mot den. När du är klar, tillämpa en kall kompress på huden för att lugna och stänga porerna innan du ansöker efter rakning produkter. Undvik produkter som innehåller alkohol, som de dessutom kan irritera huden och orsaka sveda och brännande.

Om irritation är svår eller tecken på infektion uppstår, kan du behöva sluta rakning tills huden läker. Om det är möjligt att undvika rakning för en period av tre till fyra veckor, kommer huden att få en chans att läka helt och kommer att minska förekomsten av inåtväxande hårstrån och ytterligare irritation. Under en rakning uppehåll, öva bra hudvård, däribland regelbunden rengöring, peeling och återfuktande för att förbereda huden för rakning gång.

I händelse av att rakhyveln bränna gupp verkar vara smittade eller resultera i områden av huden som inte läker ordentligt, kanske du vill använda en aktuell akne behandling med bensoylperoxid eller annat antibiotikum grädde till det drabbade området. Om tecken på infektion kvarstår, bör du se en hudläkare eller läkare som stafylokocker kan förekomma.

  • Hydrokortison kräm kan appliceras på rakhyvelsutslag för att bidra till att minska rodnad och irritation.
  • Aloe gel har en lugnande effekt på huden.
  • Många kvinnor får smärt rakning på sina underarmar.
  • En rakkniv bump kan förvandlas till en inåtväxta hår om håret fastnar i hårsäcken.
  • Du kan ändra din rakning ritual för att undvika hudirritation.