Vad bör jag tänka när man köper en platt järn?

May 3

En platt järn är ett utmärkt styling verktyg för att skapa raka, eleganta färdiga frisyrer. När du överväga att köpa en platt järn, bör du ha rätt förväntningar på vad denna styling verktyget kan och inte kan göra. Om du har använt ett strykjärn innan, då du vet hur bra de fungerar på din hårtyp. Men om du aldrig har använt ett strykjärn, bör du förstå att de inte kommer att helt räta alla hårtyper och frekventa tillämpningar av värme kan orsaka skador på annars frisk hår.

Strykjärn finns i olika storlekar. Värmeplattor, eller den faktiska järndelen, är olika bredder för att rymma olika längder av hår. Bredden på ett strykjärn varierar från ½ tum (1,3 cm), som är en idealisk bredd för kort hår till 2 inches (5,1 cm), perfekt för längre hår. Att välja rätt bredd för din längd hår är viktigt för att nå bästa resultat.

Visa även de funktioner som olika strykjärn har. Vissa är utformade för att användas på fuktigt hår, som kan eliminera den extra värmeskador av en hårtork. Om du har extremt tjockt eller grovt hår, kommer du vill välja ett strykjärn med en räckvidd på minst 20 värmelägen. Den grövre håret, desto mer värme du behöver för att tillfälligt ändra textur till raka. Också överväga om du vill säkerhetsfunktioner, till exempel automatisk avstängnings och cool-touch-kanter.

Priset på en ny platt järn kommer att variera kraftigt beroende på märke, stil, och återförsäljare. Självklart måste du följa din egen budget, men de funktioner och storlek av järnet är viktiga faktorer att tänka på när du väljer en. Dyrare är inte alltid bättre och det finns gott om mellanklass prissatta strykjärn som fungerar samt dyrare professionella varumärken. Men för att få en bra, varm platt järn, kan du räkna med att betala minst $ 25,00 $ (USD).

Om du planerar att rutinmässigt använda ett strykjärn att styla håret, bör du låta håret lufttorka så mycket som möjligt. Också investera i en skyddande pre-styling sprej eller lämna-in balsam för att undvika överdriven uttorkning från värmeskador och använda en bra sköljs ut balsam efter varje schampo. För att bidra till att skapa ett mjukare, smidigare avsluta efter riktning med ett strykjärn, applicera en lätt finish glans som är alkoholfria.

  • Med hjälp av en platt järn på regelbunden basis kan göra att håret blir sprött och skadas.
  • Kostnaden för att köpa en ny platt järn varierar beroende på märke, stil och återförsäljare.
  • Afrikanska America kvinnor bör undvika att använda ett strykjärn för ofta.
  • Många kvinnor använder strykjärn på en daglig basis.