Vad är Slip skärverktyg?

April 24

Abrasiva skärverktyg är vilka som helst antal verktyg som skär genom att gnida ett hårt material snabbt över det föremål som skall skäras. En av de mest grundläggande typer är en slipskiva. En slipmaterial är hårt och grov, och bär ner vad det gnuggas mot. Dessa verktyg är inbäddade med ett slipmaterial.

Eftersom slipskärning är effektiv och relativt billig, slip skärverktyg kommer i en stor variation. Om man tittar tillräckligt hårt, du sannolikt att hitta dem för bara om någon typ av skärande jobb du kan ha. För något fast som måste skäras, finns ett verktyg för jobbet.

De slip i slip skärverktyg är oftast mycket hårda kristaller. För att fungera bra, måste dessa verktyg använder ett slipmedel som är hårdare än det material som ska kapas. Eftersom diamant är det hårdaste ämne på jorden, det används när det är nödvändigt att skära eller polera mycket hårda ämnen.

Andra slipmedel inkluderar aluminiumoxid, som kallas korund i sin kristallform; granat; och smärgel. Slip skärverktyg använder friktionen av dessa slipmedel för att skära material, från trä och metall till sten och pärlor. De mjukare verktyg, ett järn-fil till exempel, används för att skära mjukare material som trä. Hårdare material såsom ädelstenar kräver de med mycket hårda slipmedel, som diamant.

Slip skärverktyg kan variera från mycket enkla till mycket komplexa. En mycket enkel en är en metall-fil. Den grova ytan på filen kan användas för att skära eller rasp trä eller mjuka metaller, men det kräver en hel del fysiskt arbete. Lägga ström till verktyg ger oss något mer komplicerad skärning eller slipskivor. Dessa används ofta för att skära och polera stenen, och arbeta mycket snabbare än handverktyg.

När vi kommer till de mer komplexa slip skärverktyg, vi stöter på saker som slip vattenstråle fräsar. Dessa verktyg är ofta dator programmerad att skära komplexa former från metallplåtar i tillverkningen. De fungerar genom att skjuta en kraftfull ström av vatten vid metallen. Inne i vattnet är slip kristaller, såsom granat, och trycket av dessa slipmedel kan skära metall med otrolig precision och hastighet. Från den enklaste uppruggade metallstycke till de mest komplexa och exakta datorstyrd maskin, dessa enheter hitta sin plats i nästan varje situation där något måste svår skäras.

  • Plåt kan skäras med olika typer av slip skärverktyg.