Vad är plåttak?

April 24

Plåttak kan ta med en hem skönhet, hållbarhet och sänkta energikostnader. Finns i otaliga färger, stilar och texturer, denna mångsidiga typ av tak har flera fördelar jämfört med vanliga asfalt bältros. Många husägare väljer att installera det för tillförlitligt skydd mot sol, vind, snö och regn utan att offra en slående visuell effekt.

I jämförelse med andra takalternativ, ger plåttak distinkta fördelar. Det är mer hållbart än asfalt kakel, varar mellan 30 och 60 år med en lägre grad av sönderfall och nedbrytning. Metall kan vara dyrare att installera, men. Det är mycket lättare än andra typer av kakel, som sätter mindre stress på dina takbjälkar och väggar.

Metall är naturligtvis extremt brandsäkra, så de som bor i löpeld områden känner ofta tryggare med en brandsäker yta. Keramiska plattor, även brandskyddsmedel, har en liknande kostnad för plåttak, men har en särskild arkitektonisk stil och tyngre vikt. Med dess bättre förmåga att dra ihop sig och expandera med värme, erbjuder metall fast skydd mot orkanvindar, meter snö, snöblandat regn och hagelskurar, och värmeböljor.

Rätt stil av plåttak kommer att komplettera alla hem arkitektur, från viktorianska till samtida till Craftsman. Detta beror på att metallen kan beläggas med någon färgpigment eller texturerad för att likna den tvärstrimmiga korn av trä eller den mejslade yta skiffer. Arrangemanget av bladen på taket kan även anpassas helt till skillnad från standard rutnät av bältros. Villaägare kan ha vertikala ribbor, offset rader, små plattor eller stora ark som passar deras önskemål.

Eftersom plåttak speglar en stor del av solens energi, kan det hamna spara en husägare pengar över livet av taket inom el- och uppvärmningskostnader. Till exempel skulle en ljusfärgad tak spara 20% av kostnaderna luftkonditionering på sommaren. Medan kostnaden för takläggning i sig är relativt hög, liknande trä skaka, kan kostnaden för installationen vara betydligt lägre eftersom den kan installeras direkt över en befintlig asfalt tak utan rivning. I vissa stater minskar plåttak en husägare försäkring. Oroar miljöpåverkan Människor föredrar också denna typ av tak eftersom det kan konstrueras från en hög andel återvunnet material.

  • Rätt stil av metall kommer att komplettera alla husets arkitektur.
  • Plåttak kan vara ett säkrare alternativ för dem som bor i löpeld områden.
  • Plåt kan användas för att göra plåttak.