Vad är några rätter tillagade med pumpa?

April 19

Den klassiska pumpan är vanligtvis tänkt bara som det avser paj, vilket naturligtvis är en legitim användning av denna vinter squash, och en mycket välsmakande faktiskt. Men mer och mer, detta utmärkt näringsrik squash är att inkluderas i en mängd olika recept, några söta och andra salta, som snart kan bli så klassiskt som pumpa paj. Området pumpa recept expanderar hela tiden, så se dessa förslag som en startpunkt och inte vara rädd för att experimentera och skapa dina egna idéer.

Det enklaste sättet du kan tjäna pumpa, speciellt om du köper den färska är att skiva den, ta bort frön och strängar, och baka eller ånga det. Toppa det med smör, lite krydda (pumpa paj krydda, muskot, ingefära eller kanel alla fungerar bra) och servera den som en huvud grönsak kurs. Välj små socker pumpor för detta recept, eftersom de är sötare, fleshier, och mindre "tradiga" än större sorter. Glöm inte att du kan njuta fröna, steka dem med lite salt och har den perfekta mellanmål också.

Söta rätter som kan göras med pumpa utvecklas hela tiden. När pumpa är kokt och lämpligt mosad, (eller köpt burk) den smälter väl in i andra ingredienser, och ofta tjänar fint som ett substitut för fetter som smör. Du kan göra söta pumpa bröd med nötter, russin, eller ens choklad chips, olika bar cookies, cheesecake, glass, våfflor eller pannkakor, muffins, scones eller kaka. De kryddor för söt vinter squash, som vanligtvis kan ersättas i någon av dessa recept, ofta tenderar att likna kryddor som används i rätter som morotskaka. Pumpor ångade och lagt till kakan kan producera läckra morotskaka som desserter som är exceptionellt bra när frostigt med cream cheese glasyr.

Om du vill göra en särskild dessert för vänner, anser serverar kryddiga kakor med dopp gjord av mosade pumpor, farinsocker, kryddor och färskost. Smaka alltid din kokta squash innan du lägger socker, eftersom en del pumpor blir sötare än andra, och sockernivåer kan behöva justeras. Ett vanligt misstag är att lägga för mycket socker, maskering den sanna smaken av squash. Du kan också laga ner pumpor för en läcker "smör" liknar äpple eller päron smör, vilket är utmärkt som en spridning på toast. Eller alternativt, stöta upp näringsvärdet av smoothies och milkshakes genom att lägga mosad vinter squash.

Det finns många salta recept som inkluderar pumpor. Dessa inkluderar grädde soppor, svarta bönor och vintern squash soppa, raviolis fyllda med squash, mullvad, vinter squash enchilada eller tamales, risotto, och små pumpor fyllda med jambalaya eller risotto. Du kan också använda råa pumpor, skivade i julienne stil, kort sauterade, och läggs till pasta.

Om du är på en förlust för recept, låt Internet, eller en bra modern kokbok vara din guide. Du hittar många sätt att vända denna vinter squash i så mycket mer än enstaka ingrediens i en paj.

  • Squash är ofta beredd med pumpa.
  • Kanel par väl med smak av pumpa.
  • Vissa pumpa bröd innehåller russin.
  • Pumpor används ofta för att göra pumpa pajer.
  • Honung par fint med pumpa i olika recept inklusive pajer, puddingar, muffins och bröd.
  • Pumpor.