Vad är en Red Screen of Death?

April 28

Den röda Screen of Death (RSoD) är typiskt en hänvisning till en händelse på datorskärmen när du använder två vanliga operativsystem. Operativsystemen som vanligtvis påverkas av denna händelse är Windows XP och Windows Vista. När påverkas av detta felmeddelande, kan en dator inte kan fungera normalt. Under RSoD, kommer skärmen att visas rött och visar ett meddelande om att det finns ett problem. Vissa spelkonsoler har också plågats med denna besvärliga glitch.

Fatal fel uppstår när du använder ett operativsystem som Windows, för att varna användaren för en potentiellt skadlig situation. Problemet kan innefatta hårddisken eller andra komponenter i systemet. Ibland händer när en dator är infekterad med ett virus, men det finns många faktorer som kan orsaka ett felmeddelande som den röda skärm av döden. I det förflutna har det funnits liknande varningar och allvarliga fel, varav ett är den blå skärm av döden.

I många fall är datoranvändare riskerar att förlora viktiga filer och data när du använder ett program vid tiden för ett allvarligt fel inträffade. Strax innan du tittar på röda skärm av döden meddelande, kan operativsystemet stängs helt och starta om. Detta kan bero på frågor om programvara som har laddats ner på operativsystem, bland andra orsaker. Datorns registersystemet kan också vara skadad i en del fall av röda skärm händelser. Problem med vissa interna eller externa komponenter och hårdvara har också varit känt att inleda den här händelsen.

Microsoft har en speciell enhet som kallas en Windows återhämtning verktyg som kan hjälpa användaren rätta till problemet och få en dator i fungerande skick igen. Detta innebär inte alltid utrota några buggar i systemet, dock, och i vissa situationer, kan datorn behöva kontrolleras av en fackman. Ofta kan problem relaterade till den röda skärm av döden åtgärdas genom att rekonstruera datorns startladdningssystem.

Förutom datorer inför förstörelsen från detta felmeddelande, kan datorkonsoler också påverkas. Sony PlayStation är ett sådant spelkonsol som också har påverkats av denna så kallade dödsskärmen. När detta inträffar kan konsekvenserna bli mer betydande och orsaka irreparabla skador. Några fall av röda skärm av döden i Sony PlayStation inaktiverar funktionen helt, medan fel kan leda till att systemet inte kan läsa spelskivan. Dessa systematiska fel kan också vara närvarande i Sony PlayStation 2 .

  • Den röda skärm av döden har ersatt den välbekanta blå skärm fel i vissa Windows-operativsystem.