Inkasso Kan Försök att göra vinst på Gamla skulder

September 2

Inkasserare som bedriver gamla skulder inte bryter mot några lagar om de inte bryter mot Fair Inkasso Practices Act (FDCPA) eller din stateâ € s inkassolagar. Akta profithungriga motiv, men! Vissa inkasserare gå så långt som att

  • Kontakta konsumenter om skulder som har belastats av som drivas in. Kreditgivaren får ta ut av på en skuld eftersom den anser att skuldbeloppet är för liten för att bry sig om eller på grund av att konsumenten som är skyldig det är dom säker.
  • Kreditgivaren kan besluta att försöka driva in skulden senare, eller det kan sälja skulden till en skuld samlare som specialiserat sig på att samla in mycket gamla skulder.
  • Försök att samla in skulder för vilka preskriptions har löpt ut. Preskriptions börjar den första dagen du missar en skuld betalning, och det varar vanligtvis mellan fyra och sex år. För att ta reda preskriptions på dina förfallna skulder, tala med en konsument rätt advokat i ditt tillstånd eller kontakta din statliga advokat Gene € s kontor. En skuld insamlare har laglig rätt att samla in en skuld efter preskriptions har tagit slut på det; dock skulden insamlare bryter mot lagen om han stämmer dig över skulden eller hotar att stämma dig.

    Du kan oavsiktligt aktivera preskriptions på en gammal skuld genom att berätta en skuld insamlare att du samtycker till att betala lite pengar på skulden, även en mycket liten mängd som $ 5. När preskription återaktiveras, börjar den igång igen som om du just försummat skulden. Också i vissa jurisdiktioner kan du starta om preskriptions på en mycket gammal skuld genom att helt enkelt erkänna att skulden är din.
  • Berätta kreditbyråer att en gammal skuld i din kredit historia är en ny skuld. Mest negativ information kan finnas kvar i din kredithistorik för bara sju år och sex månader. Vissa inkasserare ta denna samvetslösa och olaglig steg för att sätta press på dig att betala skulden, lovar att när du gör, kommer de att få det nya negativ information tas bort.

Om en skuld insamlare kränker dina juridiska rättigheter när han kontaktar dig om en skuld som har åtalats av eller för vilka preskriptions har gått ut komma i kontakt med en konsument rätt advokat direkt. Du bör göra samma sak om en skuld insamlare försöker komma undan med rapportering till kreditbyråer att en av dina gamla skulder är nytt.