Hur man skiljer mellan effektivitet och produktivitet

September 1

Effektiviseringsåtgärder hur lite avfall skapas när producera och sälja en produkt. Produktivitet, å andra sidan, anser hur man kan maximera försäljning och vinst när du använder så få tillgångar som möjligt. Skillnaden mellan effektivitet och produktivitet? Effektivitet försöker minska avfallet, medan produktiviteten försöker använda tillgångarna för att generera mer intäkter och nettoresultat.

Vet du legenden om gåsen som lägger guldägg? Som historien går, köper en bonde en vanlig gås, bara för att upptäcka att hans nya inköp lägger en solid, 24-karats guld ägg varje morgon. Snart hans guldägg göra honom rik.

En gås som lägger guldägg skulle vara en förebild av produktiviteten. Normalt att producera guld du behöver hitta och köpa en guldgruva, hyra gruvarbetare, och sedan förfina oavsett malm gruvarbetarna hitta. Att installationen kräver stora investeringar av kapital och en hel del arbete; Thata € sa mycket mer tillgångar än ett litet djur som tillförlitligt kan producera samma utgång.

Företag pris produktivitet eftersom tillgångar som är nödvändiga för att göra och sälja varor, donâ € t kommer gratis. Företagen måste betala för dem, antingen genom att låna pengar eller genom att samla in pengar från aktieägarna. Således, även om företagen måste driva för att öka intäkterna och minska kostnaderna, måste de också att minimera sina tillgångar så att de kan producera och sälja mer när du använder så få tillgångar som möjligt.

Detta faktum är en av anledningarna tegel och murbruk företag har så mycket problem att konkurrera med Internet-återförsäljare. Tegel och murbruk företag måste köpa och underhålla butiker, investera i lager och betala många anställda. De kan knappast tävla mot en Internet start-up som drivs av någon unge i sitt garage som har nästan inga tillgångar att bibehålla eller betala för.