Vilka är de några av de mest populära kattraser?

August 27

De mest populära kattraser är rangordnade efter organisationer som Cat Fanciers Association, som är internationell i grunden, eller grupper som ECB-rådet i The Cat Fancy, en respekterad grupp i Storbritannien som liknar grupper för hundar som kennelklubben. Dessa organisationer inte erkänna "byrackor" eller blandade raser av katten världen, och i USA och Storbritannien, inrikes långt hår och kort hår katter av blandad härkomst är fortfarande de mest populära kattraser.

Information om populära kattraser kan vara till hjälp, om du vill ha en katt som passar vissa fysiska utseende krav. Det kan också vara en hjälp för att förstå de olika personligheter kattraser när du väljer att bjuda in en katt i ditt hem. Ett antal raser är anpassningsbar till många olika livssituationer, men några kommer att kräva mer vård.

Några av de populära kattraser som ofta gör de tio bästa listorna inkluderar katter gillar den persiska. Perser katter med sina squished ansikten och långt hår kan komma i en mängd olika färger. De tenderar att vara djupt mellow katter, vilket är bra eftersom ägarna måste rykta pers regelbundet. Den korta nos katten kan skapa andningsproblem för vissa katter.

Det finns flera andra långhåriga raser som ofta ses som några av de mest populära kattraser. Dessa inkluderar Maine Coon och Norsk Skogkatt, som båda kan vara utmärkta husdjur. Den norska skogkatten har ökat i popularitet och har en mycket söt personlighet. Det är också en av de största katterna. Maine Coon kan vara oberoende, lekfull och clownish.

Ytterligare populära kattraser inkludera några kort hår och medellångt hår katter. De amerikanska och brittiska korthår katter är både stora djur. Den pratsam siames är fortfarande en klar favorit, med en vacker päls. Den Ragdoll är fluffig katt med en extremt tillbakalutat personlighet och medel hårlängd. Denna ras är kanske inte det bästa valet för impulsiva barn eftersom dessa katter kan få skadade om de lyfts upp för hastigt.

Birma har färgning liknar siameser men längre hår och rundare ansikten. En annan av de populära kattraser är abessinier, vilket är gyllene i färgen med varierande färger av mörkröd, fawn, och guld. Dessa är lekfulla katter med muskulösa kroppar och vissa människor jämför sitt utseende till det av pumor eller pumor.

Om du letar efter en mycket ovanlig katt, en av de mer populära kattraser är Sphynx, även kallad den hårlösa katten. Den Sphynx gör faktiskt har en del fina ljus ner på sin hud, men det är inte den typ av en katt som du behöver bry borstning. Dessa är energiska djur, och för vissa, gör det perfekta husdjuret i utseende.

Det finns några inneboende problem med kattraser. Djur som föds upp i stället tillåts att föda kommer att ha en mycket mindre genpool, och uppfödarna kommer att leta efter lämpliga kompisar som fortsätter de bästa egenskaperna hos en ras. Problemet är att detta kan innebära att förmedla genetiska fel samt dygder. Om du letar efter ett bra runt katten med sannolikheten för att ha färre hälsoproblem få, kanske du vill hålla fast vid antagandet en av "byrackor" i kattvärlden, istället för att välja en katt av en specifik ras.

  • En calico kattunge.
  • Kattraser rankas i popularitet av Cat Fanciers Association.