Vad är en elektrisk Cello?

December 14

En elektrisk eller förstärks, cello är ett stränginstrument som spelas med en rosett i stil med en traditionell cello. Dessa typer av cello inte lita på akustisk resonans, dock. De beror i stället på elektronisk förstärkning, ungefär på samma sätt en elektronisk gitarr gör. Dessa instrument har en stigning som är lägre än violiner och viola, men högre än kontrabas.

Cello som faller in i den elektriska cello kategori kräver en pickup som ger en elektrisk signal. Pickupen kan vara inom bron, men det kan också monteras på cello kroppen. Ett annat alternativ är att installera en inbyggd pickup. Andra metoder är också tillgängliga för att förstärka ljudet av elektriska cellosträngar, men dessa är mindre vanliga.

Det faktum att elektriska cello inte beror på akustisk resonans innebär att det inte finns någon anledning att inkludera en resonanskammare i utformningen av instrumentet. Den vertikala karaktär cellon kvar i de flesta begrepp, men bortsett från detta, vad en elektrisk cello ser ut i slutändan beror på hur mycket konstnärliga vision formgivaren har. De enda begränsningarna en designer har är att cello formen måste ge obehindrad tillgång till strängarna med båge och att cello bör vara fysiskt balanserad så att förbli upprätt för att spela med relativt liten ansträngning.

Människor använder traditionella cello främst i klassisk musik, antingen som ett solo, kammare eller stor ensemble instrument. Den elektriska cello, däremot, används i genrer som pop, rock eller jazz. Spelare brukar samordna med små band av 07:57 musiker eller spela solo. I vissa fall, spelare använder den elektriska cello att sätta en vass, samtida spin på traditionella klassiska stycken, men dessa tolkningar överge den ursprungliga känslan av kompositionerna.

En stor fördel med den förstärkta cello över en traditionell cello är att en förstärkt cello är praktiskt taget obegränsad i termer av hur många människor kan höra det. Normalt är en vanlig cello hörs endast för avståndet ljudvågorna färdas bort från själva instrumentet, men solo konsert cellister får använda indirekt förstärkning att höras tydligare. Således längre bort från cello man får, desto mjukare lyssnaren uppfattar volymen ska vara. Med en elektrisk cello, ljud färdas från högtalarna som är anslutna till cello, så det är närheten till lyssnaren till en högtalare, inte lyssnarens närhet till cellisten, är så viktigt.

Även om vissa av de tekniker som krävs för traditionell cellospel, såsom korrekt böjning ställning, föra över till den elektriska cello, cello spelare som använder förstärkning är mer benägna att använda icke traditionella tekniker för att få de effekter de vill i musiken. De kan använda wah effekter, till exempel, som egentligen inte är möjligt på en vanlig cello. Elektrisk cello spelare därmed kan konstatera att de måste behandla elektriska cellospel som en separat och distinkt art jämfört med att spela en traditionell cello.

  • En elektrisk cello använder en pickup för att förstärka sträng vibrationer.
  • En elektrisk cello är ett stränginstrument som spelas med en båge som är beroende av elektronisk förstärkning, ungefär på samma sätt en elektronisk gitarr gör.