Vad är Designer Jeans?

December 18

Människor som minns en tid innan jeans hade etiketter på bakfickorna och ansågs lyxvaror istället för play eller arbetskläder, måste erkänna att dejta själva. För över 100 år, jeans var de informella stadiga byxor bärs i första hand av arbetare eller av barn som leker. De var inte som klänning slitage, och de var inte mycket dyra. Stiff denim tyg var perfekt för hårt arbete eller lek, men definitivt inte en lyxartikel.

Jeans började uttrycka modetrender, och vissa denim beslutsfattare och jean beslutsfattare aktiveras på detta på 1950-talet och framåt. De kan vara smala byxor, bell-bottoms eller låg upphov byxor beroende på modetrender. Dessutom började jeans som ses som utmärkta vardags, även om de fortfarande ses av allmänheten som mindre än formell, och de var fortfarande tillgängliga till låga priser. Detta förändrades dock i slutet av 1970, när företaget Jordache, och flera andra bestämde sig för att tillverka jeans som genom sin design etikett, och det var mycket marknads, särskilt för kvinnor.

Många av dessa designer jeans stilar var ett avsteg från tidigare stilar. De passar närmare kroppen och etiketter på baksidan föreslås klart exakt vem gjorde dem. Företag bringade hundratusentals dollar på reklamkampanjer för, många av dem ganska krati, liksom den initiala Jordache kommersiella, som visade en topless kvinna som rider en häst. Många tv-stationer vägrade att vädra annonsen, som bara gjorde jeansen mer populär.

Inom ett år eller två av Jordache berömmelse, fanns det många designers angelägna om att göra jeans, och några av de mest kända av dessa ingår Calvin Klein, Gloria Vanderbilt och gissa? . Män började bära designerjeans också, även om inledande marknadsföring var i första hand till kvinnor. Som 80-talet började, klädd sådana jeans var en statussymbol. De uttryckte öppet tillbedjan av iögonfallande konsumtion som markerade decenniet

Liksom alla trender, har designerjeans haft kammar och dalar. Vid mitten till slutet av 1980-talet, de var inte tänkt särskilt populära, och några av de tidiga varumärken som hade extremt önskade var nu sålts på platser som lågprisbutiker bara, eller de helt enkelt inte har tillverkats. Men intresset för designerjeans steg igen under 1990-talet, och på 2000-talet, och många företag kapitaliseras på deras popularitet igen, inklusive Jordache, fast stilar var annorlunda än de högt skuren kära slitna på 80-talet.

En annan förändring har varit priset. High-end designer jeans i 2000-talet kan kosta över $ 500 $ (USD), men andra paren fanns tillgängliga för ca $ 200 USD. Betoning på passform hålls ofta dessa jean stilar mest inriktad mot kvinnor, eftersom populariteten av mäns baggy byxor fortsatte. Men även baggy byxor stilar för män kan vara mycket dyrt om gjord av en känd designer.

  • Designerjeans kan kosta upp till över $ 500 $.
  • En kvinna som bär designerjeans.