Vad är Dulhan Mehndi Designs?

December 17

Dulhan Mehndi design är tillfälliga brud tatueringar som tillämpas på vissa delar av en brud kropp en eller två dagar innan hennes bröllop. Det finns några intressanta traditioner och föreställningar kring Dulhan Mehndi design, och en mehndi part är en viktig del av Dulhan mehndi traditionen. Arabiska och pakistanska konstruktioner är ofta populära val för brudar.

Bruden har vanligtvis Dulhan Mehndi mönster tillämpade ett par dagar innan, eller på natten av, hennes bröllop. Det är inte bara en form av dekoration men också symboliserar lycka i äktenskapet för paret. Traditionellt händer och fötter är täckta av Dulhan mehndi innan bröllopet, men de mönster sträcker oftast inte längre än armbågar eller knän.

En av de föreställningar som omger Dulhan Mehndi design är att djupet av färg är ett omen omger äktenskapet. En mörk röd färg är högst önskvärt, eftersom detta förutspår ett lyckligt äktenskap för par. Detta kan förklara varför Dulhan mehndi brukar appliceras på handflatorna och fotsulorna, eftersom huden på dessa platser är mycket tjockare och färgen på tatueringen är oftast mörkare i dessa än i andra områden.

En annan intressant övertygelse är att brudgummen ska söka sin brud tatueringar för sitt namn eller initialer. Om brudgummen inte hittar hans namn eller initialer, tror man att bruden blir ett med sista ordet i hushållet. Traditionellt namnet eller initialer brudgummen är införda i mehndi designen någonstans på brudens palmer.

Om bruden rymmer traditionen bör Dulhan Mehndi mönster tillämpas under en traditionell mehndi part. Traditionella partierna hålls under veckan av bröllopet och inkluderar bara nära kvinnliga vänner och släktingar till bruden. Förr i tiden ansågs det en ära att bli tillfrågad att delta i en brud mehndi part, enligt de närvarande medlemmarna skulle dekorera bruden för hennes stora dag. Under 2011 är både män och kvinnor uppmanas att mehndi parter, bland annat musik och dans. En professionell mehndi konstnär gör de tatueringar för bruden, hennes nära kvinnliga släktingar och vänner.

Både arabiska och pakistanska mönster är populära bland brudar och kan användas som Dulhan mehndi- konstruktioner. Arabiska Mehndi mönster är mindre intrikata, och lämnar större delar av händer och fötter avskalade. Dessa tatueringar innehåller vanligtvis vinstockar och blad eller blommönster. Pakistanska Mehndi mönster är mycket invecklad och detaljerad och kan ta lång tid att slutföra. Dessa designer är också blommig men täcker de flesta händer och fötter.

  • Dulhan Mehndi mönster är tillfälliga tatueringar som tillämpas på en brud innan hennes bröllop.
  • Dulhan mehndi brukar appliceras på handflatorna.